Hirdetés
. Hirdetés

Harc az európai piacért

|

Habár az öreg kontinens válságban van, a szigorodó fiskális politika miatt már korántsem költ annyit, mit rég, még mindig kiemelt helyet foglal el a távol-keleti beszállítók preferenciájában. Akadnak azonban más kérők is Európa pénzére...

Hirdetés

India és Kína közismerten olcsó munkaerőforrás a világ fejlettebb országai számára. Ezzel a potenciállal nem is nagyon tud más versenyezni, ugyanakkor van még bőven keresnivalója a fentieken kívüli fejlődő országoknak is. Ott van például a nukleáris programot dédelgető, szépen lassan regionális nagyhatalommá avanzsáló Brazília, mely inkább a fejlett informatikai termékekre és szolgáltatásokra koncentrálva hódítaná meg Európát. Hiába van tehát pangás az öreg kontinensen, a kegyeinket - és így pénzünket - még mindig sokan keresik.

Antonia Gil, az ország infokommunikációs egyesületének (ICT Association) elnöke Sao Paulo-ban fejtette ki bővebben véleményét a helyzetről; szerinte Kína és India útja nem járható országa számára, hiszen a távol-keletivel versenyképesen alacsony bérköltségeket az állam nem képes felmutatni. „Korábban még másolhattuk Indiát, de ma már ez nem menne, Brazília drágább” - sommázta Gil. Az elnök úgy véli, hogy országa termékei és szolgáltatásai számára mindezek ellenére van keresnivalója Európában, de elsősorban a niche piacokat megcélozva lehet sikeres.

Brazillia Europai Unio
Brazillia Europai Unio

Brazília és az EU - tudta, hogy Francia Guyana révén határos egymással a két államszövetség?

Gil a banki és pénzügyi alkalmazásokat említette, mint lehetséges betörési pontokat. „A brazil bankok a világ más részein található pénzügyi szervezetek legtöbbjénél előrébb járnak az informatika használatában. Ez egy olyan terület, ahol Brazília jelentős exportpiacokat hódíthatna meg” - fejtette ki az ICT Association első embere. Az biztos, hogy a háttérrel nem lenne gond, hiszen az IDC legfrissebb statisztikái szerint az ország az ötödik legnagyobb infokommunikációs piac a világon, nagyjából 200 milliárd dolláros értékkel. A dél-amerikai államban 1,2 millió szakember dolgozik az IT iparágban.

Hasonlóképpen vélekedett a lehetőségekről Luis Cesar Verdi, az SAP brazil leányának elnöke; úgy vélve, hogy a real árfolyamjavulása az euróval szemben és a helyi piac érettsége kikényszeríti, hogy ne olcsó termékekkel és szolgáltatásokkal próbáljanak versenyezni az európai piacért. Verdi szerint a minőségre kell helyezni a hangsúlyt, a tevékenységek és az ellátási láncok informatikai fejlesztésével.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.