Hirdetés
. Hirdetés

Harmadik generációs XIV

|

Az IBM felső kategóriás lemezes tárolórendszerének új családja továbbfejlesztett felügyeleti szoftverrel érkezik, és elődeihez képest négyszer gyorsabb adatelérést ígér.

Hirdetés

Eredeti grid architektúrájának és a mostani fejlesztéseknek köszönhetően az IBM XIV Storage System Gen3 a korábbinál is nagyobb teljesítményt biztosít az olyan alkalmazásokhoz, mint a virtualizáció és a számítási felhő, a levelezés, az online tranzakciók feldolgozása és az analitika, miközben csökkenti az adattárolás költségeit. Az International Technology Group - IBM által szponzorált - elemzése szerint az XIV Gen3 birtoklási összköltsége 69 százalékkal kedvezőbb lehet, mint a versenytárs EMC legújabb, Symmetrix VMAX tárolómegoldása esetében.

Az XIV például a változó alkalmazásterhelés mellett is teljesen automatikusan helyezi el az adatokat a tárolólemezeken - beépített virtualizációs és thin provisioning képességei által jobb erőforrás-kihasználást ér el, anélkül, hogy ez a teljesítmény rovására menne. A harmadik generációs XIV rendszerek többek között olyan újításoknak köszönhetik nagyobb teljesítményüket, mint az InfiniBand hálózati architektúra, a 8 Gbps-os Fibre Channel portok és a megnövelt memória, valamint a több tárolórendszer központi felügyeletét leegyszerűsítő menedzsment szoftver.

Az XIV Gen3 új kiegészítő szoftvermodult is kapott a VMware vCenter Serverhez, amelyet a felhasználók ingyenesen tölthetnek le. A jövő év elejétől egy SSD (solid-state drive) gyorsítótár-réteg működés közben történő hozzáadására is lehetőség nyílik majd, amellyel az XIV Gen3 memóriakapacitása további 7,5 terabájttal lesz bővíthető.

Az IBM 2008-ban vásárolta fel az izraeli XIV céget, azóta több mint négy és félezer, ebbe a termékcsaládba tartozó tárolórendszert értékesített világszerte. Az ügyfelektől származó információk alapján ezek több mint 70 százaléka VMware alapon virtualizált alkalmazásokat szolgál ki.

Az XIV az IBM Tivoli Storage Productivity Center és FlashCopy Manager tároló-felügyeleti eszközeivel, valamint ProtecTIER deduplikációs és SONAS (Scale-out Network Attached Storage) technológiáival is szorosan integrált. A gyártó Global Technology Services üzletága stratégiai outsourcing szolgáltatás keretében eddig több mint 27 petabájt XIV-kapacitást biztosított ügyfeleinek. A szolgáltatás alapját szeptembertől, az XIV Gen3 megjelenésétől az új tárolók adják majd.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.