Hirdetés
. Hirdetés

Három hónapos haladékot kapott a Huawei az amerikai kormánytól

|

Meglévő hálózatai és okostelefonjai megfelelő működésének biztosításához vásárolhat amerikai termékeket a kínai vállalat, új eszközök gyártásához azonban nem.

Hirdetés

Feloldott néhány, a múlt héten életbe léptetett korlátozást a Huawei ellen az amerikai kormány, ami többek között annak a kétségtelen beismerése, hogy az azonnali betiltásnak messzeható és nem várt következményei lehetnek.

Egész pontosan az amerikai kereskedelmi minisztérium engedélyezte a kínai vállalatnak, hogy amerikai termékeket vásároljon a meglévő hálózatok üzemeltetésének, valamint a forgalomban lévő Huawei márkájú okostelefonok frissítésének biztosítása érdekében. A kínai óriás azonban továbbra sem vásárolhat amerikai gyártmányú alkatrészeket és összetevőket új termékek előállításához. A halasztás 90 napos, ami azt jelzi, hogy a Huawei ellátási láncára a betiltás azonnali, messzeható és váratlan hatással volt.

Hirdetés

Kevin Wolf washingtoni ügyvéd, a kereskedelmi minisztérium korábbi munkatársa szerint a halasztással el akarják kerülni, hogy a Huawei eszközeit és rendszereit használókat negatívan érintse a Huawei-jel való együttműködés megszakítása. A hatóságok meg akarják akadályozni az ebből eredő esetleges hálózati kimaradásokat.

Múlt csütörtökön az Egyesült Államok kereskedelmi minisztériuma exporttilalmi listára helyezte a Huawei-t és 68 további céget, ami szinte lehetetlenné tette a kínai vállalat számára, hogy amerikai termékeket vásároljon. A Huawei-jel való üzletelés külön engedély hiányában jelenleg tiltott az amerikai cégek számára, ilyen engedélyt pedig nagyon nehéz szerezni.

A Reuters egy amerikai kormányzati szóvivőtől származó információi szerint a halasztást azért léptették életbe, hogy a Huawei technológiákat használó vállalatok és emberek működését, illetve tevékenységét ne érintse negatívan a kínai vállalat tiltólistára helyezése.

A halasztás augusztus 19-éig tart, eddig van lehetősége a Huawei-nek, hogy amerikai termékeket vásároljon meglévő hálózatai működésének, valamint okostelefonjai frissítésének biztosítása érdekében. Hogy ezt követően mi fog történni, az erősen kérdéses, persze megoldhatja a helyzetet egy, az amerikai és kínai kormány közötti megegyezés is.

A tiltólistára olyan vállalatok kerültek, amelyek tevékenysége az amerikai kormány szerint sérti az Egyesült Államok biztonságát és külgazdasági érdekeit.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.