Hirdetés
. Hirdetés

Három Thunderbird alternatíva - és még több

|

Felhagy a Mozilla a Thunderbird fejlesztésével, de azért még vannak más e-mail kliensek is.

Hirdetés

A baj csőstül jön. A Google bejelentette a Google Video és az iGoogle lelövését, sőt, a Google Wave is bezárta már kapuit. Pár napja pedig kiderült, hogy a Mozilla nem fejleszti tovább népszerű e-mail kliensét, a Thunderbird-öt. Mi lesz a következő, a nap beszünteti a fűtést? (Na jó, az iGoogle-t jómagam egyszer kipróbáltam, aranyos meg minden, aztán azóta se néztem feléje. Szerintem mások sem nagyon, így annyit elmondanék róla, hogy egy testre szabható, saját magunk által elrendezhető és szerkeszthető portált állíthatunk össze benne a Google szolgáltatásaiból.)

Hirdetés
 

Persze az, hogy leáll a Thunderbird fejlesztése, az nem jelenti azt, hogy azonnal eltűnik a program, pusztán nem adják ki további verzióit. Még évekig használhatjuk, mert szerencsére igen sok szoftverfejlesztőként dolgozó rajongója is van, ezek között pedig biztosan lesz néhány tucat, aki képes lesz saját kontóra beépíteni az újabb szolgáltatásokat.

 

 

Persze, ha nem vagyunk ennyire elkötelezettek, akkor vannak egyéb alternatívák is. Először is a webmail – valószínűleg a nagy szolgáltatók (Yahoo, Gmail és Hotmail) fejlett webes e-mail hozzáférése az egyik, ami miatt a Mozilla úgy gondolta, kár ennyi energiát ölni egy olyan szoftver fejlesztésébe, aminek legtöbben csak az alap szolgáltatásait használják, ezek pedig bármelyik webmailben is működnek. Másrészt van még bőven e-mail kliens, ingyenes is.

 

Windows vonalon a legnépszerűbb választás természetesen a Windows (Live) Mail, mely az annak idején igen népszerű Outlook Express utódja lett a Windows Vistában és leszármazottaiban. A program tudja az alapvető mutatványokat és persze ingyen használható. A legismertebb fizetős szoftver ma is a szintén microsoftos Outlook, de egyben a legdrágábbak közé is tartozik, hiszen leginkább az Office csomag részeként juthatunk hozzá.

 

 

Ha nem a Microsoft háza tájáról szeretnénk egyet beszerezni, akkor érdemes számításba venni az ingyenes Opera böngésző beépített Mail kliensét. A takaros, honosított kis program teljesen integrálódik az Operába, ha esetleg ezt használjuk böngészőnek, akkor mindenképpen próbáljuk ki ezt a funkcióját is. Több másik e-mail klienst is kipróbáltunk nemrég illetékes összeállításunkban, ha a fentiek egyike sem nyerné el valaki tetszését, akkor is bőven lehet még miből válogatni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.