Hirdetés
. Hirdetés

Hasít a Huawei, visszaesett az Apple

|

Megerősítette második helyét az okostelefon-piacon a kínai gyártó, míg az Apple forgalma 7 százalékkal csökkent 2019 harmadik negyedévében.

Hirdetés

Hirdetés

Két éves csöökenés után az idei év harmadik negyedévében 1 százalékkal nőtt a globális okostelefon-piac a Canalys adatai szerint. A piacvezető Samsung 11 százalékkal több, összesen 78,9 millió okostelefont szállított le az időszakban, minr egy évvel korábban. Ezzel piaci részesedése 22,4 százalékra nőtt az egy évvel korábbi - 2018 harmadik negyedévi - 20,4 százalékkal szemben.

A második helyét az amerikai szankciók ellenére megerősítő Huawei még nagyobb, 29 százalékos növekedést ért el a harmadik negyedévben - 66,8 millió mobilt értékesített - és 19,0 százalékra növelte globális piaci részesedését az egy évvel korábbi 14,9 százalékhoz képest.

Rájár a rúd a harmadik helyen álló Apple-re, amelynek piaci részesedése 13,4 százalékról 12,3 százalékra csökkent. Annak ellenére, hogy az almás cég három új iPhone modellt is bemutatott, csak 43,5 millió mobilt tudott eladni az időszakban, ami 7 százalékos zuhanást jelent 2018 harmadik negyedévéhez képest, amikor 46,9 millió iPhone talált gazdára.

A negyedik Xiaomi 3 százalékkal kevesebb okostelefont adott el, mint egy évvel korábban, ez 9,2 százalékos piaci részesedést eredményezett, míg az ötödik Oppo 6 százalékos forgalomnövekedés mellett 9,1 százalékos piaci részesedésre tett szert.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.