Hirdetés
. Hirdetés

Hazánkba költözik a Nokia regionális irodája

|

Ettől függetlenül a budapesti iroda alkalmazottainak egy része osztrák maradhat.

Hirdetés

Tegnap különféle osztrák lapok értesüléseit megerősítve a Nokia hivatalosan is bejelentette, hogy a közép- és kelet-európai piacokat ellátó regionális irodája október környékén Bécsből Budapestre fog költözni. Mindez a gyártó ellátási struktúrájának átszervezése miatt alakult így, az ausztriai iroda feladatait nagyrészt a finn főhadiszállás fogja átvenni.


A Futurezone szerint a kérdéses kirendeltségen jelenleg 50-en dolgoznak, ebből 30 főnek nemsokára biztosan távoznia kell, míg a maradék 20 munkavállaló egy részét megpróbálják átcsábítani Budapestre. Egyelőre nem tudni, hogy vajon hányan lesznek hajlandóak költözni, továbbá a hazájukban maradóknak mi lesz a feladatuk, ám állítólag a mozgási hajlandóságon is múlik, hogy mennyi feladat kerül át a budapesti irodához – egyelőre kissé zavaros a helyzet.


A Nokia éppen aktuális, az év végéig világszerte 10 ezer munkavállalót érintő elbocsájtási hulláma június közepén vált hivatalossá, a februárban még 4400 dolgozót foglalkoztató komáromi gyár leépítése ebből 2300 főt tesz ki. A Stephen Elop vezette vállalat 2010 óta a mostanival együtt a nemzetközi munkaerejének körülbelül negyedétől válik / vált meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.