Hirdetés
. Hirdetés

Helyszíni beszámolónk a Ramiris dealernapjáról

|

A Ramiris Rubin Zrt. ma ismét dealeri találkozót szervezett. A már komoly hagyományokkal rendelkező eseményen a tizedik születésnapját ünneplő cég ismét kínálatának legmarkánsabb gyártóit látta vendégül.

Hirdetés

A Ramiris partnerei közül minden eddiginél többen látogattak el a szeptember huszonegyedikén ismét megrendezett dealeri találkozóra. A tizedik születésnapját ünneplő cég kínálatának legmarkánsabb gyártóit látta vendégül, hogy azok újdonságaikat bemutathassák a viszonteladóknak.

ASUS

Varga László az ASUS magyarországi képviseletének munkatársa a cég hordozható PC kínálatát mutatta be, aki kutatási adatokra hivatkozva a céget a második negyedévre a magyar piac vezetőjének szerepébe pozícionálta. A cég kínálatából az Olasz sportautó gyártó Lamborghini-vel együttműködésben készült csúcsmodelljét és az úgynevezett "lifestyle" típusokat emelte ki. Ez utóbbi családból, a bőrborítású S6-os típusból még karácsony előtt megjelenik a rózsaszínű változat, mellyel a hölgyeket célozzák. A cég hordozható gépeire már egy ideje két év szervizgaranciát vállal. Újdonság, hogy ez már egy külön szerződés keretében három évre bővíthető. Ami az újdonságokat illeti, átalakítható Tablet PC-t kívánnak bevezetni, illetve október végére a P525-ös GSM PDA-t.

MSI

A huszadik születésnapját ünneplő tajvani komponensgyártó képviseletében Warner Wang úr mutatta be a cég rövid történetét és jelenlegi kínálatát. Az évek óta az első három alaplapgyártó közé tartozó cég számos más terméket is előállít, például a gyártósoraikról minden 2,8 másodpercben lekerül egy grafikus kártya és világszerte immár hetvenmillió gépben dolgozik MSI VGA. Nem meglepő módon az MSI is szeretné kivágni a saját szeletét a notebook piac tortájából, melyen közel másfél éve van jelen saját márkájával, de OEM üzlet keretében már öt éves gyártási és tervezési tapasztalat van a hátuk mögött. Az ultra hordozhatótól, az asztali gépet kiváltóig, négy különböző méretű berendezést kínálnak. Az MSI a "lifestyle" piacot vidám színű modellekkel próbálja majd bevenni, melyek még az idén megjelennek.



Sapphire

Hong Kongi grafikuskártya gyártó teljes 2006-os kínálata ATI grafikus chipekre épül. Valamelyest meglepő, hogy az év utolsó negyedében is jelennek meg kínálatukban új, AGP sínre épülő modellek. Természetesen a PCI Express sínen dolgozó, csúcskártyák között is lesznek újdonságok bőséggel, mint például a 2 gigahertzes órajelen dolgozó, 512 MB memóriát hordozó X1950 XTX. Meggyőző demót láthattunk arról, hogy miért érdemes 800 amerikai dollárnak megfelelő összeget költenünk olyan grafikus kártyákra, mint a High Dynamic Range technológiát felvonultató újdonságok. A cég kínálatában viszonylag újak az alaplapok, melyek leginkább az AMD-ATI házasságnak köszönhetően kerültek a kínálatukba. Jövőre MP3 játszót is piacra dobnak, Ivory - azaz elefántcsont - néven. Martin Zavrel úr prezentációjában komoly hangsúlyt kaptak az olyan technológiák bemutatói, mint a HDMI, vagy a HDCP.

Gigabyte

Lisa Peng bemutatójában a cég történetére koncentrált. A világ első három alaplapgyártója közé tartozó céggel kapcsolatban az egyik legizgalmasabb hír a közelmúltban az ASUS-szal alapított közösvállalat volt. Sajnos ez alkalommal sem tudtunk meg sokkal többet az együttműködésről lévén a részletek kidolgozása most folyik éppen. A Gigabyte egyes alaplapjain már csak szilárd kondenzátorokat használ, melyek azonos viszonyok, azonos hőmérséklet mellett nagyságrendekkel hosszabb élettartamot biztosítanak, mint a hagyományos, elektrolit kondenzátorok. A hatszoros élettartamot biztosító alkatrészek azokon a lapokon találhatóak meg, melyek típusjelzésében "D"-t - durability azaz tartósság - olvashatunk. Hamarosan a grafikus kártya termékeken is megjelennek majd ezek az alkatrészek. Kiemelték továbbá az alaplapjaik tuningolhatóságát, mely tulajdonság leginkább a végfelhasználók számára izgalmas és vonzó. A grafikus kártya kínálatból a passzív hűtésű modellekről láthattunk egy tesztet, melyek bizonysága szerint, a Gigabyte hűtők alacsonyabb hőmérsékleten tartották a GPU-t, mint a konkurens modelleken alkalmazott megoldások. Ami a viszonteladók számára fontos információ, hogy a Gigabyte szervizközpontot tart fent Lengyelországban, így a garanciális javításra visszaküldött termékek lényegesen rövidebb idő alatt kerülhetnek vissza az ügyfelekhez, mintha a Távol-Keletre kellene utazniuk.

Ramiris dealernap - folytatás
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.