Hirdetés
. Hirdetés

Hewlett-Packard: nincs bocsánat

|

A vállalat több mint 15 millió dolláros egyezséget kötött a kaliforniai főügyésszel, de néhányan még felpróbálhatják a csíkos pizsamát.

Hirdetés

A Hewlett-Packard és a Kalifornia állam főügyésze között létrejött megegyezés alapján a HP 14,5 millió dollárt fizet különböző célokra. Ebből az összegből 13,5 milliót fordítanak egy alap létrehozására, amely a személyiségi jogok és a szellemi tulajdon védelmét támogatja majd (Privacy and Piracy Fund).

A vállalat további 650 ezer dollár bírságot fizet az ügyészi hivatalnak, valamint 350 ezer dollárt a nyomozással kapcsolatos költségek megtérítésére - jelentette be Bill Lockyer, Kalifornia állam főügyésze. A Privacy and Piracy Fundból évente 500 ezer dollárt kapnak a kaliforniai főügyészi hivatal, és ugyanennyit (összesen) az állam helyi ügyészi hivatalai. Ezt az összeget a szellemi, illetve a személyi jogok megsértése ügyében folytatott nyomozások finanszírozására fordítják.

A megegyezés ugyanakkor nem érinti a vállalat vezetői és az ügyben érintett magánnyomozók ellen indított peres eljárást. Patricia Dunnt, a HP korábbi elnökét, Kevin Hunsakert, a vállalat korábbi jogtanácsosát és három magánnyomozót továbbra is azzal vádolnak, hogy hamis személyazonosságot használtak különböző adatok megszerzésére, valamint törvényellenesen használtak számítógépes adatokat a kiszivárogtatott vállalati információk ügyében végzett nyomozás során.

Közben a HP több olyan belső intézkedést jelentett be, amellyel a hasonló esetet igyekszik kiküszöbölni a jövőben, többek között megízta Bart Scwartz korábbi szövetségi ügyészt, hogy áttekintse a HP nyomozási gyakorlatát és javasoljon vátoztatásokat ott, ahol szükséges.
Az ügyben létrejött megegyezés valószínűleg nem lesz hatással a büntetőeljárásra - nyilatkozta Bill Keane, a Farella Braun and Martel ügyvédi iroda tagja. A HP nem számíthat enyhébb ítéletre a bíróság részéről azzal, hogy jótékonysági gesztust tett az alap létrehozásával - tette hozzá Keane.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.