Hirdetés
. Hirdetés

Hirdetési újság lesz a Google Chrome?

|

A böngésző kiegészítőiben immár szabadon el lehet helyezni hirdetéseket, persze pár megkötés azért van.

Hirdetés

A legelső Google Chrome beépülők csak pár területre összpontosítottak, így például jelentős részük a reklámok blokkolásában segédkezett. A sors fintora, hogy ezek a kiegészítők lehetnek azok, amelyek a jövőben majd hirdetésekkel fognak bombázni minket. A Google ugyanis levélben értesítette az add-onok fejlesztőit, hogy frissítették a kiegészítőkre vonatkozó hirdetési szabályzatukat, így a fejlesztők az AdSense hálózatát használva reklámokat helyezhetnek el a kiegészítőikben. Ez eddig  határozottan tiltott volt.

 



A Chrome fejlesztői szabályzatában a kiegészítőkre vonatkozóan azonban olvasható pár kitétel. Egyrészt szerencsére tilos a felhasználót a reklámra való klikkelésre kényszeríteni, személyes adatokat ilyen módon bekérni tőlük. Ezen felül a hirdetéseknél biztosítani kell a könnyű eltávolíthatóságot, és azok nem jelenhetnek meg a rendszerüzenetekhez hasonlóan. Végezetül a hirdetés viselkedését pontosan fel kell vázolni a felhasználónak, annak forrását egyértelműen fel kell tüntetni, valamint egy weboldalon megjelenő natív hirdetések és funkciók elérését nem neheztíthetik meg.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.