Hirdetés
. Hirdetés

Hivatalossá váltak az Intel leépítései

|

Az Intel sajtóközleményben erősítette meg körülbelül 10 500 dolgozójának 2007 közepéig tervezett elbocsátását és más megszorító intézkedéseket.

Hirdetés

A bejelentés szerint a drasztikus létszámcsökkentés és más szerkezeti átalakítások révén jelentősen megnő majd a vállalat hatékonysága. Ez számokban kifejezve jövőre 2 milliárd, 2008-ban pedig 3 milliárd dolláros, vagyis 25 százalékos megtakarítást jelent majd a működési költségek tekintetében. Az elbocsátások az első körben 7 500 embert érintenek majd.

Paul Otellini, az Intel vezérigazgatója elmondta: súlyos döntések alapja az a belső elemzés, melyet a cég az utóbbi időkben tapasztalt nehézkesség és az ehhez kapcsoldó piaci kudarcok nyomán készített el. Az elbocsátások először elsősorban a menedzsment, a marketing és az IT beosztásokban dolgozókat érintik majd, ezzel párhuzamosan pedig a cég igyekszik hatékonyabban kihasználni gyártókapacitását és a rendelkezésére álló erőforrásokat, megszűntetni a szervezeti működés felesleges folyamatait, valamint elősegíteni a tervezés módszereinek és folyamatának dinamikusabb működését.

Otellini szerint a vállalat üzletpolitikáját egyelőre nem fogják felülvizsgálni, mivel a jelenlegi csendes periódus ezt nem indokolja. A megszorítások eredményeiről az érdeklődők a cég hivatalos beszámolói alapján értesülhetnek majd, legközelebb mindjárt október 17-én, ami az idei harmadik negyedéves jelentés kibocsátásának ütemezett időpontja.

Több megfigyelő, köztük Ted Schadler, a Forrester Research alelnöke is üdvözölte az Intel határozott lépéseit. Szerinte a világ legnagyobb processzorgyártójának helyzete gyökeresen megváltozott az elmúlt néhány év során, és az AMD személyében olyan riválisa akadt, amilyennel eddig még nem volt dolga. A piaci változásokra adott minél gyorsabb válaszok sokkal fontosabbak lettek, mint valaha; a lomha óriáscégnek pedig legutóbb is két teljes évébe került, amíg valóban újdonságnak számító termékeket rakott le az asztalra.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.