Hirdetés
. Hirdetés

Hol dolgoztassunk olcsón 2008-ban?

|

Elkészült a Gartner idei harmincas toplistája az outsorcingra ajánlott országokról, amelyen Magyarország is szerepel.

Hirdetés

"India nem az egyetlen ország, amelynek felmerül a neve, ha olcsón akarunk a tengeren túl dolgoztatni" - áll a Gartner kedden megjelentetett kalauzában, ahol a 2008-as év ajánlott offshore országairól olvashatunk. A kiadványuk minden outsocringgal foglalkozó cég számára ajánlott olvasmány, állítják a Gartner munkatársai, hiszen a választott város, ország, nagyban befolyásolja a vállalkozás sikerét. Továbbra is India vezeti a listát, miközben a piac méltánytalanul mellőzi Argentinát, Új-Zélandot, Dél-Afrikát, amelyek India méltó vetélytársai lehetnének.

"Bármi legyen is a konkrét céljuk, mindenképp ismerniük kell az adott országok körülményeit" - jelentette ki Iam Mariott, a Gartner alelnöke egy prezentáción. A kutató cég a héten Washingtonban tartott Outsorcing&Vendor Management Summit konferenciáján jelentette meg vizsgálata eredményeit. A Gartner összesen tíz szempont alapján vizsgált meg harminc országot a világ három régiójában.

A tíz szempontban helyet kapott az angol nyelvtudás, minőségi és mennyiségi szempontból is, írott és beszélt formában. Fontos a kormány hozzáállása az offshore cégekhez, valamint a használható munkaerő elérhetősége és képzettsége, ehhez szorosan csatlakozik az iskolák, a képzés színvonala. Figyelmet fordítottak az úthálózat kiépítettségére és minőségére, a különböző közlekedési módok elérhetőségére is, vasúti hálózat, repülőterek, kikötők.

A bérek színvonala, az ingatlanok ára, az adott országban uralkodó munkakörülmények, heti munkaórák száma és társai, a politikai és gazdasági helyzet is szerepelnek a szempontok között. Az offshore formában dolgoztató cégeknek figyelembe kell venniük a kulturális különbségeket, valamint az adott ország szellemi és jogi érettségét. Ugyanakkor kiemelten fontos, hogy a biztonságtechnikai szempontokból is megfelelő helyet válasszanak, ahol a törvények is segítik és támogatják a szellemi termékek és vállalati titkok megőrzését, gondos kezelését.

"Ne csak az ország vezetőivel tárgyaljanak!" - ajánlja Mariott. "Vizsgálják meg az üzleti élet szereplőit, mielőtt döntéseket hoznak."


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.