Hirdetés
. Hirdetés

HP tabletek, szinte ingyen

|

500 dollárért a kutyának sem kellett, 99-ért alkalmi vétel?

Hirdetés

A múlt hét végén alaposan felbolygatta a nyári informatikai állóvizet a Hewlett-Packard bejelentése, miszerint megválna PC-gyártó részlegétől. Ennek okai szerteágaznak, a végső lökést azonban legújabb termékének kudarca adta meg. Az amerikai óriásvállalat, riválisaihoz hasonlóan, szintén be akart szállni a táblagépek piacára, ennek megfelelően létrehozott egy saját, Touchpad névre keresztelt masinát. Noha a piacot az Apple uralja iPadjével, és az okostelefonok tekintetében egyre nagyobb sikereket felmutatni képes Android rendszer itt is csak a „maradékon" osztozik riválisaival, a HP úgy gondolta, jó ötlet lesz saját operációs rendszerrel előrukkolni.

Nos, nem volt az. A WebOS-szel előre telepített hordozható eszközök 500 dolláros ára szinte minden érdeklődőt eltántorított a vásárlástól, a nagy amerikai üzletláncokra kezdtek „rárohadni" az eladatlan tabletek százezres kupacai. A vállalatnak minden meggyőzőerejét latba kellett vetnie, hogy például a Wal-Mart ne vegye le kínálatából az eszközt. Végül meghozták a fájdalmas döntést, így a kis tabletek hamarosan egy jóval kevésbé stabil szervizháttér mellett lehetnek a piacon, ha a HP eladja személyi számítógép részlegét.

Kevésbé ismert név, várhatóan kevésbé jó szerviz, százezres nagyságrendű eladatlan tételek - mit lehet csinálni a felhalmozódott Touchpadekkel? Nos, ugyanazt, amit a HD DVD-kel, a Blu-ray szabvány sikerét követő néhány hónapban. Durván leárazni, a „szemetet" pedig kisöpörtetni a leértékelésekre fogékony rétegekkel. A HP is ezt az utat választotta: ahelyett, hogy elektronikus hulladékként kezelve megsemmisíttetné a táblagépeket, brutálisan leárazta őket, hátha így elviszik. Gyakorlatilag ötödére esett az áruk: immár csak 99 dollárt kérnek egy készülékért.

HP Touchpad tablet leárazás
HP Touchpad tablet leárazás

Az első eredmények pozitívak, úgy tűnik, ezen a nyomott (jóval az előállítási költségek alatti) áron már jelentős érdeklődés mutatkozik a termék iránt. Az amerikai internetezők megrohanták a webáruházakat, és ezzel könnyen az iskolakezdési időszak második legkeresettebb tabletévé válhat a Touchpad (az első értelemszerűen az Apple-féle iPad). Már amíg van belőle, hiszen a HP nem fog újabbakat készíteni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.