Hirdetés
. Hirdetés

Hurd is a bizottság előtt

|

Nehéz pillanatokat élt át szeptember 28-án a HP vezetősége az amerikai képviselőház Energia- és Kereskedelmi Bizottságának meghallgatása során.

Hirdetés

Patricia Dunn, a frissen lemondott elnököt és Mark Hurd vezérigazgatót nem kímélték az amerikai képviselőház Energia- és Kereskedelmi Bizottságának tagjai a lehallgatási ügy kapcsán lefolytatott meghallgatás során. "Valami nagyon félrecsúszott a HP-nál... Nem értem, hogyan történhetett meg, hogy a teljes igazgatótanács ennyire kevesett látott vagy tudott, miközben olyan sok minden zajlott a vállalatnál." "Az egész olyan, mint egy ócska detektívregény". Mindez csupán néhány abból a több, igen éles véleményből, amit a demokrata és republikánus képviselők megfogalmaztak a HP-vezetők meghallgatása során.

Ennek ellenére Patricia Dunn, a nemrég lemondott elnök kitartott amellett, hogy nem volt tudomása a magánnyomozók által használt törvényellenes eljárásokról. Mint mondta, a vállalat jogi tanácsadói több ízben is biztosították arról, hogy a kiszivárogtatási ügyben "szokásos nyomozási módszereket használnak". Dunn után Mark Hurd, a HP vezérigazgatója következett, aki elismerte, hogy jobban figyelnie kellett volna az ügyre. Minden olyan dokumentum számonkérhető rajta, ami megérkezett hozzá, viszont nem mindegyiket olvassa el részletesen - tette hozzá Hurd. "A vezérigazgató nem felelhet minden egyes folyamatért, ami a vállalatnál történik" - mondta.

Az elmúlt napokban a lehallgatási ügy miatt lemondott Ann Baskins, a HP vezető jogtanácsosa is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.