Hirdetés
. Hirdetés

IDC: a PICaaS 2027-re eléri a 103 milliárd dollárt

|

A felhőszolgáltatók komoly beruházásokat hajtanak végre.

Hirdetés

Az IDC közzétette első előrejelzését a teljesítményintenzív számítástechnika mint szolgáltatás (PICaaS) piacról. Eszerint a PICaaS teljes világpiaca a 2021-es 22,3 milliárd dollárról 2027-re 103,1 milliárd dollárra nő, a 2022-2027-es előrejelzési időszakban 27,9 százalékos éves összetett növekedési rátával (CAGR).

Az IDC a teljesítményintenzív számítástechnikai szolgáltatások piacát a nyilvános felhőszolgáltatások kínálatának gyorsan fejlődő kategóriájaként ismeri el, ahol a végfelhasználók a speciális felhőtechnológia előnyeit használják ki a matematikailag intenzív számítások futtatására. A matematikailag intenzív számítások jellemzően a mesterséges intelligencia (MI), a nagy teljesítményű számítástechnika (HPC), a nagy adat- és analitikai (BDA), valamint a mérnöki/műszaki felhasználási esetekben fordulnak elő.

A PICaaS-piac 2022-re 12,5 százalékos arányt képvisel a 241,3 milliárd dolláros teljes as-a-service-piacon belül. A PICaaS-piac magában foglalja a felhőszolgáltatók által az infrastruktúra-szolgáltatásként nyújtott (IaaS), platform-szolgáltatásként nyújtott (PaaS) és szoftver-szolgáltatásként nyújtott (SaaS) portfóliójukon belül az MI, BDA, HPC és mérnöki/műszaki munkaterhelésekhez nyújtott számítási, tárolási és szoftveres ajánlatokból származó bevételeket.

Hirdetés

A BDA mint szolgáltatás piaci szegmens az előrejelzési időszak során továbbra is a teljes piac meghatározó szereplője marad, amelyet az MI mint szolgáltatás követ. A HPC mint szolgáltatás piaci szegmens mutatja a legnagyobb növekedési ütemet, ezt követi a mesterséges intelligencia, majd a mérnöki/műszaki munkaterhelések.

"Az IDC jelentős növekedést prognosztizál a teljesítményintenzív számítástechnika mint szolgáltatás piacán, amely a szolgáltatók által a Big Data és analitika, MI, HPC és mérnöki/technikai munkaterhelésekhez kínált számítási példányok, tárolás és szoftverek értékesítéséből származó bevételt méri" - mondta Madhumitha Sathish, az IDC kutatási vezetője. "Ezek a munkaterhelések mind fejlettebb technológiákat igényelnek, és a felhőszolgáltatók komoly beruházásokat hajtanak végre, hogy piaci részesedést szerezzenek egy olyan piacon, amely 2027-re 103,1 milliárd dollárra nő" - mondta.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.