Hirdetés
. Hirdetés

Idén már drónnal mehetünk munkába

|

A 2016-os CES egyik legnagyobb szenzációja az utasszállító drón. Akkora, mint egy kisebbfajta autó, és 100 km/h-val repül.

Hirdetés

A jövő megérkezett: a Las Vegas-i CES-n bemutatták a világ első igazi utasszállító drónját. A kínai Ehang által kifejlesztett 184 (az első számjegy az utasok, a második a propellerek, a harmadik pedig a karok számára utal) maximum 115 kilót képes a levegőbe emelni, és 16 kilométeres körzetben bárhová elszállítani.

Miben különbözik a hagyományos helikopterektől? Legfőképp abban, hogy az utasnak minimális befolyása van a folyamatokra: gombnyomással elindíthatja a felszállást, illetve megszakíthatja a repülést és leszállhat. Indulás előtt természetesen meg kell adnia az uticélt egy okostelefon-alkalmazás segítségével, de minden mást automatika végez.

Az egyszemélyes járgányt 4G adatkapcsolattal és olvasólámpával is felszerelték, hogy utazás közben hasznosan tölthessük az időt. A nagy kérdés persze az, hogy mennyire biztonságos? Kínai tervezői esküsznek rá, hogy teljesen: rendszerébe annyi redundanciát építettek, hogy a lezuhanás esélye zérus. Az Ehang 184 200000-300000 dollárba fog kerülni, és még idén piacra kerül.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.