Hirdetés
. Hirdetés

Így kezelhető a válság járványhelyzet alatt és után

|

Jelentősen befolyásolja hétköznapjainkat az egészségügyi, társadalmi és gazdasági krízist okozó koronavírus megjelenése, hiszen sok egyéb mellett hatással van az ügyfelekre, a szolgáltatókra és a gyártókra is. Az emberiség a történelem során számos hasonló válságot túlélt kisebb vagy nagyobb áldozatokkal.

Hirdetés

Jelenleg is az a cél, hogy a legkevesebb veszteséggel kilábaljunk a mostani krízishelyzetből. Ebben segít az IIR Magyarország szervezésében 2021. február 26-án megrendezésre kerülő Agilis Válságmenedzsment Online Workshop. A résztvevőknek Németh Valentin, a PROgile Tanácsadó Kft. ügyvezető igazgatója ad szakmai tanácsokat abban, mire érdemes odafigyelniük a válságkezelés során. Számos vállalat követte el például az alábbi hibák valamelyikét:

  • A saját helyzet és képességek alul- vagy túlbecslése;
  • Átfogó költségcsökkentés;
  • Rövidtávú "piano" terv;
  • Eltűnés a piacról;
  • Továbbindulási terv hiánya - önbeteljesítő működések.

Agilis válaszok

Milyen módszerek léteznek arra, hogy a cégünk a legtöbbet hozza ki a konjunktúrából vagy épp a dekonjunktúrából? A siker titka, sporthasonlattal élve, a fedezék, a taktika és a kontra… Vagyis a felkészülés, a helyzetértékelés és a válaszlépések sorozata. Ebben kiemelt szerepe lehet a manapság oly gyakran emlegetett agilitásnak, éspedig nem csak vállalati működési, de a szó szoros értelemben véve is.

Az evolúció útja néha a revolúció, ennek felismeréséhez és a megfelelő intenzitású reakciók kialakításához szükséges helyzetfelismerés és alkalmazkodóképesség lehet a túlélés kulcsa.Ebben igyekszünk támogatást nyújtani. Az esemény során áttekintjük a válságok típusait, eredetük, formájuk, súlyosságuk és megjelenési formáik szerint. Ennek fontossága a kezelés módjának meghatározásában jelentkezik. Végigmegyünk a fenti hibajelenségeken, sőt többön is, megvitatjuk ezek elkerülési módjait, alternatíváit.

Példákat veszünk a különféle vállalatvezetési gondolkodási mintákból, azok előnyeivel és hátrányaival együtt. Egész napos workshopunkon a résztvevők a klasszikus és az üzleti agilitást célzó válságmenedzsment alapfogalmaival, módszereivel, mérőszámaival ismerkedhetnek meg, egy konkrét helyzetgyakorlat során pedig túlélési, sőt piacbővítési taktikákat, esetleg stratégiát alakíthatnak ki, de intézkedéseket mindenképpen eltervezhetnek.

Helyzetértékelés és felkészülés

Szó lesz a klasszikus és agilis megoldások megfelelő használatáról, túlélési tervekről és scenáriókról, valamint a válsághelyzetnek megfelelő és a válsághelyzetet követő vállalatirányításról. A workshop hasznos lehet felkészülési és akut helyzetkezelési szempontokból is. Elsősorban olyan vezetők és szakemberek jelentkezését várjuk, akiknek feladatköre megköveteli az összvállalati érdekek mentén megvalósított, széles látókörű, hosszú távú helyzetkép- és kezelésiterv-alkotást és -végrehajtást. A rendezvény részletes programját és a regisztrációval kapcsolatos információkat megtekintheti az IIR Magyarország honlapján, ahol további rendezvényeket talál agilitás témakörben: www.iir-hungary.hu.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.