Hirdetés
. Hirdetés

Így könnyíti meg a cloud-first a digitális átalakulást

|

A SAS a nagy teljesítményű felhőalapú analitikai platformban és az AI-vezérelt, felhőalapú iparági megoldásokban látja a jövőt.

Hirdetés

A SAS magabiztosan teszi fel a jövőjét a nagy teljesítményű felhőalapú analitikai platformra és az AI-vezérelt, felhőalapú iparági megoldásokra. Az analitika és az AI piacvezető vállalata a cloud-first megközelítésnek köszönhetően megkönnyíti az ügyfelek digitális átalakulását. A felhőközpontú SAS lendülete pedig egyre nagyobb: a világjárvány okozta nyomás és bizonytalanság ellenére a vállalat globális felhő üzletág bevétele 2021-ben 19%-kal ugrott meg. Az eredmények igazolják, hogy a SAS széles iparági portfólióját az élettudományt, az energiát és a marketingtechnológiát támogató megoldásokkal mélyíti el.

A McKinsey & Company felmérése szerint a felhőtechnológiát használó vállalatok 70%-a tervezi, hogy növeli felhőre szánt költségvetését. A publikus felhőalapú szolgáltatások piaca az előrejelzések szerint 2024-re 800 milliárd dollárra nő, és többek között olyan iparágakban is megvalósult, mint a kiskereskedelem, a média, a távközlés, az oktatás, a bankszektor, a biztosítás.

Hirdetés

Mi teszi lehetővé ezt a beruházást? A Forrester Consulting új Total Economic Impact tanulmánya szerint a SAS Viya Microsoft Azure-on történő telepítése már 14 hónap alatt jelentős megtérülést hozhat. Sőt, egy vállalat három év alatt több mint megháromszorozta a befektetését, amely eredményekről a május 18-i, Driving 204% ROI With SAS Viya On Microsoft Azure című webináriumon lesz szó.

Utazás a felhőbe

A SAS cloud-first átalakulása nem egyik napról a másikra történt. Annak érdekében, hogy az évtizedes örökséget egyfajta jövőbe vezető hídként használhassa, az első lépés a SAS Viya, mint cloud-first analitikai platform kifejlesztése volt. Ez a törekvés szimultán zajlott a folyamatban lévő stratégiai partnerségi befektetésekkel, beleértve a Microsoft Azure-t is. Nemrégiben a SAS a Cosmo Tech-hez csatlakozott, hogy megerősítse a digitális iker szimulációs technológiáját is.

"Átalakítottuk portfóliónkat, hogy felhő-natív és hordozható legyen, így ügyfeleink felgyorsíthatják a technológiára való áttérést, és kiterjeszthessék az analitika, a gépi tanulás és az AI használatát" - mondta Bryan Harris, a SAS ügyvezető alelnöke és technológiai igazgatója - "Végső soron azt szeretnénk, ha platformunk és iparági megoldásaink hangsúlyos részét képeznék valamennyi ügyfelünk analitikai innovációi számára."

Mivel a SAS egyszerre cloud-first és felhő-agnosztikus, az ügyfelek számára a felhőben történő intenzív adatelemzés komplexitásának kezelése másodlagos. "Ügyfeleinknek nem kell aggódniuk az adatok összetettsége vagy az analitikai munkaterhelések felhőben történő futtatásának részletei miatt, mert a SAS biztosítja számukra a szükséges szakértelmet" - árulta el Jay Upchurch, a SAS ügyvezető alelnöke és informatikai igazgatója, aki ugyanakkor a SAS felhő üzletágának vezetője is. "A SAS analitika a felhőben egyértelmű előnyt biztosít ügyfeleinknek, akár SAS Viya-t, akár egy más iparági megoldást használnak."

A SAS segítségével a progresszív szemléletű ügyfelek könnyebben láthatják az eredményeket a felhőben

A SAS elkötelezettsége a felhő és az AI innováció iránt ügyfelei sikerében él:

  • A Georgia-Pacific a SAS Viya on AWS által támogatott SAS Analytics for IoT megoldásával digitálisan átalakítja gyártási és kereskedelmi működését. A SAS használatával a cég 30%-kal volt képes csökkenteni gyáraiban a nem tervezett leállások idejét, emellett képes volt korábban észlelni az ellátási lánc problémáit, mely nagy segítség abban, hogy a kereskedelmi szállítások időben és hiánytalanul megérkezhessenek.
  • Az Új-Zélandi Adóhivatal digitálisan átalakult a SAS Viya használatával. Az átalakítás segített a hivatalnak a szabványi, törvényi megfelelőség növelésében, az adófizetők pénzének megtakarításában és az ügyféltapasztalat javításában.
  • A globális tehergépkocsi-gyártóként ismert Iveco Group szintén a SAS Viya használatával öltött új, digitális formát. A felhőben működő SAS-analitika segít a vállalatnak csökkenteni a teherautók visszahívásának számát azáltal, hogy proaktívan jelzi az ügyfelek problémáit, mielőtt azok komolyabb gonddá válnának.
  • A North Carolina Collaboratory a COVID-19 vakcinatároló fagyasztók IoT-érzékelős adatait elemzi a hűtőlánc folytonosságának megerősítése és az adagok szállításának javítása érdekében, különösen az ellátásban nélkülözött és vidéki közösségek számára.

A SAS Viya átalakító erejét kihasználó ügyfelek közé tartozik a Kellogg's, az Ahold Delhaize és az amerikai Idaho állam is. 2021-ben a SAS a legnagyobb felhőalapú bevételnövekedést az ázsiai és csendes-óceáni térségben (48%) és az európai, közel-keleti és afrikai térségben (29%) lévő ügyfeleknél érte el.

A SAS az AI-alapú iparági megoldások széles portfóliójával tűnik ki

A SAS tapasztalata és szakértelme az iparági és horizontális megoldások terén páratlan, és folyamatosan új megoldásokkal mutat utat. A legújabb fejlesztések közé tartoznak az alábbiak:

  • SAS 360 Match. Miközben a streaming médiaóriások előfizetési veszteségei már az újságok címlapjain köszönnek vissza, a SAS olyan technológiát kínál, amely segít nekik abban, hogy a fogyasztók kívánalmait helyezzék előtérbe. Ez a marketingtechnológiai megoldás egy első féltől származó, felhőalapú hirdetéskiszolgáló platformot kínál, amely teljes mértékben integrálható más SAS-technológiákkal, beleértve az ügyféladat-platformot, a marketingtervezést és -stratégiát, valamint az ügyfélutazás optimalizálását. A technológia a teljes vásárlói elköteleződési folyamatot racionalizálja a hirdetéstől a marketingig, a vásárlói elköteleződésig és végső soron a konverzióig.
  • SAS Clinical Enrollment Simulation Cloud. A pandémia során a világ közvetlenül tapasztalta meg a klinikai vizsgálatok fontosságát az életmentő vakcinák és kezelések kifejlesztésében. Ez az új, a SAS Viya-ra épülő szoftverszolgáltatási ajánlat lehetővé teszi az élettudományi és szerződéses kutatóintézetek számára, hogy virtuálisan szimulálják az összetett klinikai vizsgálatra való jelentkezési folyamatok kimenetelét. A Microsoft Azure Marketplace-en még ebben az évben elérhető lesz egy szolgáltatás, mely egy nagy teljesítményű diszkrét eseményszimulációs (DES) motor segítségével modellezi a klinikai vizsgálatok regisztrációs folyamatát, ahogy az idővel fejlődik, megkönnyítve a jobb betekintést a jelentkezési stratégia irányításához és a szerződéses partnerek eléréséhez. Az eredmény gyorsabb és stratégiai szempontból is hatékonyabb regisztrációs tervezést eredményez.
  • SAS Grid Guardian AI. Az IoT analitikai megoldás segít az energiavállalatoknak a költségek csökkentésében, a terepen dolgozók védelmében és az energiahálózat megbízhatóságának javításában. A SAS az edge computing (peremhálózati számítástechnika), a mesterséges intelligencia és a felsővezetékes áramelosztó berendezésekből származó rádiófrekvenciás (RF) kibocsátásokra vonatkozó gépi tanulás segítségével támogatja az energiavállalatokat a felsővezetékes berendezések meghibásodásainak előrejelzésében, így a biztonság, a megbízhatóság és az üzemidő növelése érdekében képesek átalakítani a karbantartási ütemterveket.

SAS Hackathon csapatok innovációja a SAS felhőben

A SAS Hackathon tekinthető az innováció egyfajta inkubátorának és a felhőalapú mesterséges intelligencia tesztpályájának. A Hackathon-csapatok a Microsoft Azure-on a SAS Viya-t és más nyílt forráskódú eszközöket használnák a világ legnehezebb társadalmi és gazdasági kihívásainak megoldására.

Az idei SAS Hackathonon 64 csapat vett részt, valamint 135 szervezet és 75 ország képviseltette magát. Egy indonéz csapat arra használta fejlett analitikáját, hogy a jakartai helyi kormányzatnak segítsen optimalizálni a COVID segélyek elosztását mikro-, kis- és középvállalkozások milliói között. Egy wisconsini csapat pedig a mesterséges intelligenciát a Milwaukee megyei árverezési eljárások eredményeinek elemzésére használta, azzal a céllal, hogy azonosítsa és megszüntesse a potenciális egyenlőtlenségeket, elfogultságokat és a rasszizmust.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.