Hirdetés
. Hirdetés

Így segíthet az ERP a gyártási anyaghiány kezelésében

|

Bármilyen méretű szervezet használhat ERP-rendszert arra, hogy széttagolt alkalmazásait egyetlen ernyő alá vonja.

Hirdetés

Az üzleti hírek egyik visszatérő eleme, hogy melyik alapanyag vagy alkatrész hiánya akadályozza a gyártást bizonyos területeken. Ez egyben azt is jelenti, hogy a gyártók számára megnövekednek a költségek, amelyeket aztán kénytelenek a fogyasztókra hárítani.

A keresett anyagok- a fától az acélon át a műanyagig, nem is beszélve az olyan bonyolult egységekről, mint a chipek - olyan áruk szükséges összetevői, amelyek (köztük az autók, elektromos berendezések és készülékek) iránt hatalmas a kereslet. Az ellátási láncok zavarait és következményei a gyártók nem képesek orvosolni, de a megfelelő felhőalapú ERP-megoldással enyhíthetik a problémáik egy részét.

Hirdetés

Bármilyen méretű szervezet használhat ERP-rendszert arra, hogy széttagolt alkalmazásait egyetlen ernyő alá vonja. Az összes részlegből származó adatok a központosított megoldásba kerülnek, ahol aztán szinkronizálják őket, hogy az alkalmazottak - jogosultságaik alapján - valós időben láthassák a frissített, kritikus üzleti információkat. Ha az ERP-megoldás felhőalapú, akkor ezek a valós idejű adatok a nap 24 órájában, bárhonnan elérhetők, így 360 fokos képet adnak a vállalatról.

Egy ilyen mindenre kiterjedő nézet lehetővé teszi a gyártók számára, hogy üzleti tevékenységük minden aspektusát, beleértve az ellátási lánc csatornáit is, alaposan megvizsgálják. Ahelyett, hogy későn reagálnának a fájdalmas pontokra, például a késedelmet szenvedő megrendelésekre vagy az elmaradt szállítmányokra. Az ERP-rendszer által felállított KPI-k (fő teljesítménymutatók) figyelemmel kísérésével még azelőtt azonosíthatják és enyhíthetik a zavarokat, hogy bekövetkeznének.

Az ERP-megoldások emellett növelik a hatékonyságot is - ami azt jelenti, hogy a gyártók, ha lehetőségük nyílik rá, csökkenthetik a termékenként felhasznált anyagok mennyiségét, mérsékelve ezzel saját készletigényüket, azaz végső soron enyhíthetik a hiányt.

Bármilyen felhőalapú ERP-megoldás segíthet a gyártóknak abban, hogy termelékenyebbé és nyereségesebbé váljanak, de ha a gyártóipar speciális igényeinek megfelelően kialakított megoldást választanak, az jobb együttműködést, hatékonyabb munkát és egyéb folyamatokat, valamint jobban irányított csapatokat eredményez.

A megfelelő ERP-megoldásnak specifikus integrált alkalmazásokat kell kínálnia a gyártáshoz, a becsléshez, a mérnöki munkához, az anyagtervezéshez, az ütemezéshez és a termékkonfigurációhoz mind a diszkrét, mind a szakaszos gyártás esetében. Ha a különféle funkciókat (dokumentumkezelés, CRM, projektkönyvelés, kereskedelem, költségkezelés, bérszámfejtés, szolgáltatáskezelés stb.) egytelen integrált rendszerben egyesítik, akkor a gyártók számára rendelkezésre állnak a sikerhez szükséges jelentéseket, elemzések és műszerfalakat, még akkor is, ha a folyamatos anyaghiánnyal és az ellátási lánc jelentős zavaraival kell szembenézniük - írja az ERP News.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.