Hirdetés
. Hirdetés

Indul a kormány gazdaságvédelmi akcióterve

|

Palkovics László ismertette a koronavírus-járvány gazdasági hatását mérséklő kormányzati intézkedéseket.

Hirdetés

Hirdetés

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján közölte, hogy az állam a rövidített munkaidőben dolgozók után 3 hónapig 70 százalékos bértámogatást, a kutatási-fejlesztési területen dolgozók után 3 hónapig 40 százalékos bértámogatást vállal. A munkahelyek védelmét adókönnyítésekkel és az adminisztrációs kötelezettségek enyhítésével is támogatja a kormány.

Palkovics László


Pályázatok indulnak technológiafejlesztésre, továbbképzési és átképzési lehetőségek nyílnak, a munkavállalók kamatmentes kölcsönt vehetnek föl a tanulmányaikhoz.

Az ország számára legfontosabb iparágak jelentős többlettámogatásokra, a munkaadók hitelgarancia- és tőkeprogramokra, a családok és a háztartások pedig újabb juttatásokra számíthatnak, mondta a miniszter.

Mivel jelenleg 75 ezer nyelvvizsga hiányában középfokú végzettséget igénylő munkakörben elhelyezkedett munkavállaló van Magyarországon, a gazdaságvédelmi akcióterv munkahelyteremtési programjának részeként ezt a 75 ezer diákot mentesítik a nyelvvizsga kötelezettség alól, hiszen a gazdaságnak szüksége lesz a diplomás munkavállalókra.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.