Hirdetés
. Hirdetés

Informatikai buzzword-ök és ami mögöttük van

|

Cloud, BYOD (Bring Your Own Device), UC (Unified Communications, Egységesített Kommunikáció), konvergencia ‒ évről évre újabb informatikai trendek határozzák meg a piacot. De vajon a mindennapokban mit nyújthatnak mindezek egy vállalat számára, és hogyan növelik a hatékonyságot? Ezekkel kapcsolatban osztották meg gondolataikat egy minap rendezett sajtóbeszélgetésen az Invitel vállalati és nagykereskedelmi üzletágának vezetői.

Hirdetés

A hibrid felhő a kulcsszó
"A vállalatok IT-rendszerei eltérőek, de mindenhol van olyan terület, amelyet érdemes felhőalapon működtetni. Ez a technológia átlagosan 20 százalékos költségmegtakarítást eredményez, a felhőbe költöztetést azonban célszerű külső szakértelemre bízni - fejtette ki gondolatait Marton László, az Invitel nagyvállalati és kormányzati igazgatóságának vezetője.

A felhőtechnológia egyértelmű informatikai trend, ám hazai felhasználása a bizalomhiány következtében egyelőre messze elmarad a fejlett világétól. A külföldi vállalkozások 20, a magyar vállalkozások alig 8 százaléka használja ezeket a megoldásokat.

Hatékonyabb kommunikáció: Unified Communication és BYOD
A UC még korai életciklusban van. A fejlettebb országokban a kisvállalatok 65, míg Magyarországon csupán 30 százaléka veszi igénybe. "A Unified Communication jelentős mértékben fejleszti a cégek kommunikációs képességeit, konszolidálja a kommunikációs eszközöket és csatornákat. Ez komoly megtakarításokat eredményez" - állítja Kováts Péter, a középvállalati igazgatóság vezetője.

A Bring Your Own Device, azaz "hozd a saját eszközöd" a vállalatok számára költséghatékonyságot és teljes mobilitást eredményez, emellett lehetővé teszi az egyedi igények kielégítését. A szakember kiemelte, hogy az Invitel komolyan foglalkozik azzal, miként tudja a BYOD révén tovább növelni az üzleti folyamatok hatékonyságát, és ennek elemeit fokozatosan tervezi bevezetni.

Középpontban az adatközponti szolgáltatások
Hazánkban is egyre népszerűbbek az adatközponti szolgáltatások, és ezen a területen az Invitel kiemelkedően erős negyedévet zárt. "Az Invitel a közelmúltban döntést hozott a Kozma utcai DataCenter előrehozott bővítéséről. Magyarországon egyedülálló fejlemény, hogy egy piacvezető high-end adatközpontot a piaci igények miatt bővíteni szükséges" - mondta el Javorniczky Áron, az Invitel vállalati és nagykereskedelmi üzletágának vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.