Hirdetés
. Hirdetés

Intelligens sugárnyalábbal hódit a Telsey és a Ruckus

|

Az automatikus irányított antennával jobb a Wi-Fi lefedettség és HD video átvitel

Hirdetés

Nemzetközi együttműködésbe kezdett az elsősorban IPTV set-top boksz megoldásairól ismert Telsey és a vezeték nélküli kommunikációs eszközök terén dolgozó Ruckus.

2008 második felétől hallhatunk Magyarországon a Telsey-ről, az Európa-szerte ismert cég IPTV hardver eszközeit (úgy mint speciális gateway és set-top boksz megoldások) külföldön sok tévénéző használja a tévé szolgáltató cég nevére átcímkézve. A Telsey világszerte alkalmazza a vezeték nélküli video továbbításban speciális megoldásokat felmutató Ruckus termékeit, nemzetközi együttműködésük mától Magyarországra is kiterjed.

 

ruckus_outdoor.jpg
Nem kelti megfigyelt terület benyomását a Ruckus Power On Ethernet és
táp csatlakozással is ellátott kültéri hozzáférési pontja

 

 

A Ruckus készülékek különlegessége a szabadalmaztatott antennatechnológia. A laikus szem számára leginkább koktélnapernyőre emlékeztető szerkezet lényege, hogy több szegmensből áll és intelligens elektronika vezérli. A kliensek pozíciójától függően a megfelelő szegmensek aktívak, azaz csak a szükséges irányban, sávokban kerülnek sugárzásra a jelek, mindig abba az irányba, ahol a felhasználó tartózkodik.  Ennek köszönhetően számottevően csökken az interferencia a szomszédos hozzáférési pontok között és adott terület lényegesen kevesebb AP-vel is lefedhető, illetve csökken az energiafelhasználás is.

Az IPTV technológia érzékeny a csomagok kiesésére és késésére és megfelelő sávszélességet is igényel a nagy felbontású anyagok továbbításához. A speciális követelményekkel indokolta a Telsey, hogy a Ruckus intelligens, irányított antennával dolgozó termékeit használja vezeték nélküli IPTV rendszereiben, így biztosítva a komfortos és üzembe állítás során minimális beállítást igénylő összeköttetést a média gateway és a set-top boksz között.



ruckusantenna.jpg
Wolfgang Modrack, a Ruckus termékmenedzsere az intelligens antennával

 

 

A most született megállapodással mindkét fél jelentős piaci bővülést remél, főként a hazai kis-közepes vállalkozásokat célozva meg. A már említett IPTV területen túl konkrétan a szállodák, egészségügyi intézmények, oktatási intézmények és vendéglátóhelyek tartoznak a két cég célcsoportjába. Jelenleg  az ASBIS és a Distributor.hu viszonteladóknál érhetők el a Telsey és Ruckus termékei.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.