Hirdetés
. Hirdetés

Ismét vezet az Intel

|

A noteszgépek piacán erősítő Intel ismét átvette a vezető szerepet az Egyesült Államokban az eladott processzorok piaci részesedését tekintve.

Hirdetés

A kaliforniai székhelyű vállalat piaci részesedése a májusi 42,2 százalékról június folyamán 51,2 százalékra növekedett. Elemzők szerint ezt az igen nagy mértékű előrelépést azok az olcsó noteszgépek okozták, amelyek Celeron M chipeket tartalmaznak. Szétbontva az adatokat jól látható, hogy a noteszgépek piacán nőtt leginkább az Intel részesedése: a májusi 57,3 százalékról 66,2 százalékra. Az AMD értékei ugyanakkor 42,3 százalékról 33,4-re csökkentek.

Az említett Celeron M chipekkel szerelt gépeket a Toshiba hatszáz dollár körüli áron vesztegette, vagy még annál is olcsóbban, így aztán igencsak nagy konkurenciát jelentenek a HP-Compaq számára. Az Egyesült Államok PC-s eladásai a világpiac nagyjából tíz százalékát teszik ki.

Az asztali gépek tekintetében az AMD még mindig előnyt élvez az Intellel szemben. Itt az Advanced Micro Devices továbbra is 73 százalékos részesedést tud magáénak, míg az Intelnek meg kell elégednie 26,8 százalékkal. A leginkább keresett árkategória ebben a szegmensben 750 dollár körüli, míg az Intel inkább a drágább, akár 1250 dolláros gépekkel hódít.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.