Hirdetés
. Hirdetés

Ismét virágzásnak indult a Dogecoin, de ez senkit se tévesszen meg!

|

A gigaper ellenére a Dogecoin árfolyama újra erősödik, miután Elon Musk a Twitter élére került.

Hirdetés

Elon Musknak, aki hivatalosan is a Twitter új vezérigazgatója, régre visszanyúló és igencsak ellentmondásos múltja van a kriptopénzekkel kapcsolatban. Emlékezzünk csak, amikor a Tesla elkezdte elfogadni a Bitcoint hivatalos fizetőeszközként, majd Musk hirtelen visszavonta a döntést, ami igen feldühített sok kripto-rajongót. Talán ennél is nagyobb hullámokat vert a Dogecoin ámokfutása; a Doge mém köré épülő kriptónak sosem szántak nagy jövőt, de a Musk által kapott figyelmének köszönhetően néhányan látszólag egyik napról a másikra meggazdagodtak.

Itt jön a sorban a Twitter felvásárlása, az elhúzódó ügylet körül kibontakozó jogi civakodásból sok érdekes információ derült ki, többek között Musk nyilvánvaló meggyőződése arról, hogy a társadalomnak szüksége van "egy új közösségi médiavállalatra... amely blokkláncra épül és magában foglalja a fizetőeszköz-forgalmat". Maga a Twitter már korábban is foglalkozott kriptodevizákkal, köszönhetően Jack Dorsey korábbi vezérigazgató érdeklődésének a digitális pénz iránt, és most egyes rajongók azt remélik, hogy Musk a kettőt - a kriptót és a Twittert - egész nagyban dolgozza össze. Egyesek titkon abban reménykednek, hogy Musk a Dogecoint köti össze az új közösségi médiavállalatával.

Hirdetés

Nem csoda hát, hogy a kriptónak ismét emelkedik az értéke. A CoinMarketCap által bemutatott adatok alapján a Dogecoin különösen alacsony értéke 2022. május környékén stabilizálódott a 2021-es csúcsot követő hónapokig tartó lassú csökkenés után. Az érték azonban gyorsan emelkedni kezdett, amikor Musk bejelentette, hogy a Twitter-üzletet véglegesítették.

2014-ben a Dogecoin gyakorlatilag semmit sem ért, érménként körülbelül 0,0003 dollárt. Ez nem sokat változott az évek során - az eddigi legmagasabb értéke mindössze 0,74 dollárt ért el (a CoinDesk-en keresztül), bár ez elég jelentős volt azoknak a magánszemélyeknek, akik hatalmas mennyiséget halmoztak fel belőle. Október 25-én a Dogecoin értéke 0,06 dollár körül mozgott, ami október 31-re 0,13 dollár körüli értékre emelkedett. Ez persze még mindig elég alacsony, de a szakértők így is rendszeresen figyelmeztetnek, hogy nem érdemes most sem ebbe fektetni.

Úgy tűnik, ez a valóság nem akadályoz meg néhányakat abban, hogy ettől függetlenül felvásárolják a Dogecoin-t abban a reményben, hogy Musk közvetlenül vagy közvetve ismét megnöveli az értékét. Nehéz megmondani, hogy Musk mit fog tenni - mert bármi is megtörténhet. Ugyanakkor az is lehetséges, hogy Musknak nem áll érdekében visszatérni a mémérméhez, mivel jelenleg egy perrel néz szembe emiatt.

Ráadásul a 258 milliárd dolláros zsarolási per, amelyben Elon Muskot azzal vádolják, hogy piramisjátékot működtetett a Dogecoin kriptovaluta támogatására, hét új befektetői felperessel és hat új alperessel bővült, köztük az alagútépítő vállalkozásával, a Boring Co.-val. További új alperes a Dogecoin Alapítvány is, amely magát nonprofit szervezetnek nevezi, amely a Dogecoin irányítását és támogatását biztosítja.

A múlt kedd este a manhattani szövetségi bíróságon benyújtott módosított kereset szerint Musk (és cégei) két év alatt szándékosan több mint 36 000%-kal felhajtotta a Dogecoin árfolyamát, majd hagyta összeomlani.

Ezzel az alperesek "több tízmilliárd dollárnyi haszonra tettek szert" más Dogecoin befektetők kárára, miközben mindvégig tudták, hogy a valutának nincs belső értéke, és hogy az értéke "kizárólag a marketingtől függ" - áll a panaszban.

A 258 milliárd dolláros kártérítés háromszorosa a Dogecoin piaci értékének 2021 májusa óta becsült csökkenésének.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.