Hirdetés
. Hirdetés

Itt van Larry Ellison első tweetje és az Oracle új felhőplatformja

|

Larry Ellison Twitter oldalának már 18 ezer követője van, pedig ott tegnapig zéró bejegyzés volt olvasható. De megtört a hallgatás, és az Oracle vezére útjára indította az első bejegyzést, amelyben tudatta, hogy a cég új felhőplatformja él.

Hirdetés

Larry Ellison első tweetje így néz ki: „Oracle's got 100+ enterprise applications live in the ‪cloud‬ today, SAP's got nothin' but SuccessFactors until 2020”

A bejelentés aláhúzta a cloud computing növekvő fontosságát, amely egyre inkább teret nyer a saját vállalati adatközpontok rovására. A felhőszolgáltatások ügyfelei tipikusan a felhasználók száma alapján fizetik meg a díjat, ami a vállalatoknak költségcsökkentést tesz lehetővé, hiszen nem kell a felesleges kapacitások miatti kiadásokat finanszírozniuk, mint a céged datacenterek esetében.

Az Oracle azért kényszerült erre a lépésre, mert a licencelt termékekből származó bevételei visszaestek az olyan riválisok miatt, mint például a Salesforce.com, amely jelentősen kihasználta a felhő technológia üzleti előnyeit.

A szerdai bejelentéskor Ellison hangsúlyozta, hogy az Oracle felhője rendkívül biztonságos a cég jól felépített adatbázis infrastruktúrájának következtében. „Amikor használják a mi adatbázisunka, az adataik nem keverednek össze a versenytársakéval” – válaszolt a felhővel kapcsolatos egyik fő aggodalomra.

A részvénypiac mindenesetre jól reagált a bejelentésre, hiszen zárásra a cég papírja 3 százalékot kapaszkodott felfelé, s 27,53 dolláros árfolyamon tér nyugovóra.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.