Hirdetés
. Hirdetés

Itthon is vásárolhatunk az Apple zeneboltjából

|

Nyolc évbe telt, de itthon is vásárolhatunk már az iTunes Music Store-ból.

Hirdetés

Noha hivatalos közlemény nem érhető el, a lelkes Apple rajongóknak és korábbi piaci pletykáknak köszönhetően tudható, hogy immár Magyarországon is elérhető az Apple zeneboltja, az iTunes Music Store. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy trükközés nélkül, magyar postai cím és bankkártya adatok megadásával lehet a boltba regisztrálni és hivatalosan zenéket vásárolni. A magyar nyitással egy időben további tizenegy országban vált elérhető a szolgáltatás.

iTunes
iTunes

Magyar zenét is vásárolhatunk már

A megvásárolható zeneszámok ára euróban van megadva, egy dal 0,99 eurócentbe kerül, ami kevesebb mint 300 forint. A kínálatban magyar zene is található. A filmek között egyelőre még nem válogathatunk, de a hangoskönyvek között igen.

Miután tíz napja itthon elindult az Apple Online Store-ja, várható volt, hogy a zenebolt is kinyitja kapuit. Az iTunes zenebolt a hasonló nevű zenelejátszón keresztül közelíthető meg, ami az Apple gépeken alapból fent van, ám létezik ingyenesen letölthető Windows-os változat is.

Az Apple iTunes Store-ja 2003. április 28-án indult, több mint 200 ezer letölthető dallal. Öt évvel később, 2008 áprilisában, az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb zeneeladójává vált. 2010 februárjában töltötték le a boltból a 10 milliárdodik zeneszámot.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.