Hirdetés
. Hirdetés

Jó és rossz hírek a Huawei-nek

|

Az Egyesült Államok meghosszabbította a Huawei amerikai árukra vonatkozó vásárlási engedélyét, közben azonban újabb vádakat is megfogalmazott a kínai óriással szemben.

Hirdetés

Hirdetés

Az Egyesült Államok további 45 nappal meghosszabbította azt az engedélyt, amely az amerikai cégek számára lehetővé teszi, hogy a Huawei-el üzleteljenek.

Miután a kínai óriás májusban nemzetbiztonsági okokra hivatkozva fekete listára került, az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma bizonyos amerikai árukat feloldott a vásárlási tilalom alól, éspedig azért, hogy csökkentse a kínai cég azon partnereinek okozott károkat, amelyek közül számosan távközlési hálózatokat működtetnek az Egyesült Államok vidéki területein.

Miközben a Trump-adminisztráció meghosszabbította az engedélyt, és ezzel nyilvánvalóan számos amerikai vállalatnak a kedvére tette, ezzel párhuzamosan fokozta is a kínai gyártóra nehezedő nyomást, ugyanis újabb vádakat fogalmazott meg a céggel szemben.

A kormányzat szerint a kínai távközlési óriás szellem tulajdont lop az amerikai cégektől, továbbá bizonyos észak-koreai projektekben is részt vesz. A gyártót korábban már pénzmosással, zsarolással és az igazságszolgáltatás akadályozásával is megvádolta az Egyesült Államok.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.