Hirdetés
. Hirdetés

Jól alakul az eBay pénzügyi helyzete

|

Az online kereskedelemmel foglalkozó eBay erős bevételről és nyereségről számolt be 2005. december 31-én zárult negyedik pénzügyi negyedévéről. Az adatok az elemzők elvárásait is túlszárnyalták.

Hirdetés

A nettó bevétel 1,33 milliárd dollár lett, amely az egy évvel korábbihoz képest 42%-os növekedést jelent. A Thomson First Call elemzői "csupán" 1,3 milliárdra számítottak. Emellett a nettó bevétel 36%-os növekedéssel 279,2 millió dollárra rúgott, amely a részvényenkénti 20 centnek felel meg. Az adózás előtti bevétel még ennél is nagyobb mértékben emelkedett: 50%-kal 340,1 millió dollárra ugrott.

A teljes 2005-ös évet nézve a vállalat nettó bevétele elérte a 4,55 milliárd dollárt, ami 39%-kal magasabb az egy évvel korábbihoz képest. A nettó bevétel ugyancsak 39%-os növekedéssel 1,08 milliárdra emelkedett, míg az adózás előtti bevétel 45%-os többlettel 1,20 milliárd dollárnál állapodott meg.

A részleteket tekintve a vállalat fő bevételi forrása továbbra is az online kereskedelem. Ez 1 milliárd dollárt tett ki a teljes bevételből. További 304,4 millió dollár származott a PayPal online fizetési rendszerből, illetve a nemrég felvásárolt Skype internetes telefonálást lehetővé tevő szolgáltatás is 24,8 milliót hozott.

A negyedév végére 33%-kal 160,8 millióra emelkedett a rendszerbe regisztrált felhasználók száma, melyből 71,8 millióan aktívan ki is használják az eBay nyújtotta lehetőségeket. Ez 28%-kal több, mint egy évvel korábban. A PayPal használata is egyre népszerűbb: a tavalyi év végére 51%-kal többször, összesen 96,2 millió tranzakció alkalmával vették igénybe. Az ezen keresztül mozgatott pénzmennyiség elérte a 8,1 milliárd dollárt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.