Hirdetés
. Hirdetés

Jól keres az Apple

|

Az Apple a cég történetének második legeredményesebb negyedévében elért 472 millió dolláros profitja meghaladja az elemzők korábbi várakozásait.

Hirdetés

A Macintosh számítógépek és az iPod lejátszók szállításával együttesen az Apple a harmadik negyedévben 4,37 milliárd dollár bevételre tett szert. Egy évvel ezelőtt a megfelelő időszakban a bevétel 3,52 milliárd, a nyereség pedig 320 millió dollár volt.

Az Apple 1 327 000 Macintosh számítógépet és 8 111 000 iPod zenelejátszót adott el a negyedév során, ez a számítógépeknél 12 százalékos, az iPod lejátszóknál pedig 32 százalékos növekedés az egy évvel korábbi, hasonló időszakhoz képest. A profitrátát is sikerült némileg növelni, 30,3 százalékra, az egy évvel korábbi 29,7 százalékról.

A bevételben 45 százalékot képviselnek a zenelejátszók, a cég képviselőinek az adatai szerint a világszerte eladott digitális zenelejátszók 75 százaléka valamelyik iPod típus. Megehetősen jók az Apple kilátásai a folytatásra is, a szeptember 6-án záruló negyedik negyedév bevételét a cég 4,5 - 4,6 millárd dollár között várja, a külső elemzők azonban elképzelhetőnek tartják a 4,9 milliárd dolláros forgalmat is.

"Mac üzletágunk fejlődése nagy örömmel tölt el bennünket; különösen, hogy az újonnan értékesített Mac számítógépek 75 százaléka már az új Intel architektúrára épül" - mondta Steve Jobs, az Apple elnök-vezérigazgatója. "Mindemellett az iPod továbbra is a piac 75 százalékát uralja az Egyesült Államokban, és nagy izgalommal várjuk készülő, új iPod termékeink fogadtatását."

"Örömmel jelenthetjük be az Apple történelmének második legnagyobb forgalmú negyedévét, ami a forgalom 24, a részvényhozam 48 százalékos emelkedését hozta" - tette hozzá Peter Oppenheimer, az Apple pénzügyi igazgatója.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.