Hirdetés
. Hirdetés

Jönnek a Chrome kiegészítők a Firefoxhoz

|

Megkönnyítette a Mozilla a fejlesztőknek a Chrome kiegészítők Firefoxhoz igazítását.

Hirdetés

Sokan gazdag plugin választéka miatt használják a Chrome böngészőt a Firefox helyett, a jövőben azonban egyszerűbb lesz a váltás a Mozilla nyílt forráskódú programjára. A fejlesztőcég a Firefox kiterjesztés API-ját egy WebExtensions API-ra cseréli, amely nagymértékben kompatibilis a Chrome és az Opera által használt modellel. Ily módon a fejlesztőknek könnyebb lesz a több böngészőn is futó kiegészítők készítése. Ugyanakkor megnehezíti a dolgukat, hogy a Firefox szeptember 22-én esedékes 41-es változatának megjelenésétől kezdve érvényesíteniük kell és jóvá kell hagyatniuk a Mozillával jelenlegi kiegészítőiket. Ez azt jelenti, hogy a Firefoxhoz fejlesztőknek egy csomó kiegészítőt újra kell tervezniük. Ami a Chrome kiegészítőkre szakosodott fejlesztőket illeti, számukra viszont előny, hogy ezentúl viszonylag egyszerűen készíthetnek olyan programokat, amelyek a Firefoxban is használhatók lesznek.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.