Hirdetés
. Hirdetés

Jóváhagyásra vár a Huawei az Android használatával kapcsolatban

|

A kínai gyártó az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériumának útmutatására vár a tekintetben, hogy használhatja-e az Android mobil operációs rendszert a jövőben megjelenő okostelefonjain.

Hirdetés

Hirdetés

"Ismerjük Trump elnök a hétvégén a Huawei-jel kapcsolatban tett nyilatkozatát, és várjuk a Kereskedelmi Minisztérium útmutatását, de eddig nem kaptunk semmit." - mondta Tim Danks, a Huawei kockázatkezelési és partnerkapcsolati alelnöke, amikor arról kérdezték, hogy hozzáférnek-e a Google operációs rendszeréhez.

A hétvégén az oszakai G20-as csúcstalálkozón tartott sajtótájékoztatóján Donald Trump bejelentette, hogy enyhít a Huawei-t sújtó szankciókon, és lehetővé teszi, a kínai óriás újra vásárolhasson amerikai technológiákat. Azonban a Kereskedelmi Minisztérium egyelőre nem tette egyértelművé, hogy a döntés vonatkozik-e a Huawei gyártmányú okostelefonokon használt Android mobil operációs rendszerre és Google-szolgáltatásokra.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.