Hirdetés
. Hirdetés

Jövőre már lesz elég Blu-ray meghajtó?

|

A Nichia és a Sony növeli kék lézerdióda-gyártását, és a Sharp is ringbe száll. Mégiscsak összejön a hatmillió PS3 eladása 2007 márciusáig?

Hirdetés

A Sony Playstation 3 hiány egyik oka a kék lézerdiódák globális hiánya. Ez az alkatrész a Blu-ray meghajtók pick-up fejének nélkülözhetetlen tartozéka. Jelenleg a Nichia és a Sony a két legnagyobb cég, mely ilyeneket állít elő, és mindkettő növelni kívánja gyártási kapacitását, hogy kielégítsék az igényeket.

Az előbbi fájdalmasan magas gyártási selejtaránnyal küzd, míg a Sony kapacitását elviszi a PlayStation 3 Blu-ray optikai meghajtójába és saját Blu-ray íróiba szánt fejek gyártása. A Sonynak ahhoz, hogy teljesítse a 2007 márciusáig kitűzött hatmillió Playstation 3 értékesítését célzó tervét, a lehető leghamarabb jelentős mértékben növelni kell gyártását.

A Sharp, látva a kecsegtető piaci lehetőséget, bejelentette, hogy novemberben megkezdi a kék lézerdiódák gyártását, főként a Blu-ray pick-up fejekhez. A kezdeti havi kapacitás 150 000 darabot tesz majd ki.

Sajnos mind a Sony, mind a Nichia visszautasította, hogy részleteket közöljön bővítési terveiről.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.