Hirdetés
. Hirdetés

Juniper Research: hamarosan 132 milliárd dollárt költ a világ precíziós gyógyításra

|

A Juniper Research új tanulmánya szerint a precíziós orvoslásra fordított összes kiadás 2027-re eléri a 132,3 milliárd dollárt világszerte, ami igen gyors tempót jelent, hiszen a piac mérete 2022-ben csak 35,7 milliárd dollár volt.

Hirdetés

Az újonnan megjelenő technológiáknak és infrastruktúrának köszönhető ez az erőteljes, 270 százalékos növekedés. A tanulmány szerint különösen a mesterséges intelligencia játszik benne fontos szerepet, amely bizonyos betegségek kockázatainak előrejelzésével segíti a precíziós orvoslást. Ezek a technológiai fejlesztések, valamint az egészségügyi ágazat igénye, hogy a gazdasági visszaesés miatt növelje hatékonyságát, arra ösztönzi majd az egészségügyi szolgáltatókat, hogy további befektetésekben gondolkodjanak a precíziós orvoslás területén.

A precíziós orvoslás a személyes genomika fejlődését használja ki, azaz az egészségügyi szolgáltatók a génváltozatok alapján újabban a betegségek megelőzését lehetővé tévő és kezelési terveket készíthetnek.

A kutatás előrejelzése szerint az egészségügyi szolgáltatók körében a precíziós orvoslás bevezetésének elsődleges mozgatórugói az olyan előnyök lesznek, mint a gyógyszerek mellékhatásainak csökkentése, a kezelési tervek hatékonyságának javítása a személyre szabás révén, valamint a betegek gyógyszerköltségeinek csökkentése. Ezeknek az előnyöknek a maximalizálása érdekében a jelentés szerint a mesterséges intelligenciát nagy mennyiségű egészségügyi adat befogadására és feldolgozására kell használni a diagnózisok jövőbeli pontosságának növelése érdekében.

Hirdetés

Cara Malone, a kutatás szerzője megjegyezte: "A pontosság gyors növekedése, ahogy a rendszerek egyre fejlettebbé válnak, a folyamatos javulás ciklusát fogja létrehozni. Katalizálja a precíziós orvoslás további növekedését és elfogadását az egészségügyi ágazatban a következő 5 évben."

A kutatás előrejelzése szerint a precíziós orvoslással kapcsolatos legjelentősebb problémát a betegadatok védelmével kapcsolatos aggályok jelentik majd. Számos országban, de elsősorban az Egyesült Államokban attól tartanak, hogy a genetikai hajlam feltárása ahhoz vezet, hogy a biztosítók ezeket az ismereteket az egészségügyi díjak emelésére használják fel. Ezen aggályok eloszlatása érdekében a gyártóknak fontolóra kell venniük az adatvédelemmel kapcsolatos szigorú magatartási kódexek önkéntes elfogadását, valamint független tanácsadó testületek létrehozását, hogy megnyugtassák a felhasználókat a precíziós orvoslást illetően és korlátozzák az adatmegosztás mértékét.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.