Hirdetés
. Hirdetés

Kartellvádak LCD-gyártók ellen

|

Már LCD kijelzőket gyártó vállalatok ellen is indult versenyhivatali eljárás. Az érintett cégeket árkartell létrehozásával gyanúsítják.

Hirdetés

A Samsung Electronics bejelentette, hogy vizsgálatot indítottak ellene az Egyesült Államok, Dél-Korea és Japán versenypiaci hivatalai, a Sharp Corporation-t pedig ugyanebben az ügyben kereste meg a japán versenyhivatal, valamint az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma. Egy nappal korábban a Philips tett hasonló bejelentést. A cégeket azzal vádolják, hogy előre egyeztetett árakkal léptek a TFT LCD-k piacára.

A Sharp és a Samsung szóvivője egyaránt visszautasították a kartell-vádakat, hangsúlyozva, hogy cégeik elkötelezettek a tisztességes verseny és az etikus magatartás iránt. A Philips és a Samsung részvényeinek értéke egyaránt csökkent a bejelentés nyomán.

Korábban a Samsung-ot és a Hynix-et bírságolták 300, illetve 185 millió dollárra, miután bebizonyosodott az árkartell vádja.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.