Hirdetés
. Hirdetés

Kártérítést fizet az SAP

|

A cég 306 millió dolláros kártérítést fizet egy 2007-ben elindított per miatt, melyet az Oracle kezdeményezett.

Hirdetés

Oracle_SAP
Oracle_SAP

A hosszas jogi vita középpontjában az illegálisan letöltött Oracle szoftverek és segédanyagok állnak, melyeket az SAP leányvállalata, a TomorrowNow alacsonyabb áron kínált. Az esküdtszék 1,3 milliárd dolláros kárt állapított meg az Oracle javára 2010 novemberében. Azonban egy bíró sokallta ezt az összeget és hatályon kívül helyezve azt, 272 millió dollárt vagy egy új eljárást ajánlott a károk fedezésére. Végül az Oracle egy új tárgyalás mellett döntött, ami augusztus 27-én vette volna kezdetét.

„Hogy időt és pénzt spóroljunk meg, 306 millió dollárnál megállapodtunk” - közölték a felek. 306 millió dollár alatti végösszeg esetén vállalja a különbözet kifizetését az SAP és már 120 millió dollárt ki is fizetett ügyvédi díjként.

„Ez az összeg több mint elég a károk fedezésére és egyetértünk, hogy ez egy jó megoldása az ügy ésszerű rendezésének” - írta az SAP szóvivője.

Emellett a Rimini Streetet is perli az Oracle, amely a TomorrowNow társalapítója, Seth Ravin vezérigazgató birtokában van. Állításuk szerint a Rimini Street is a TomorrowNow féle „korrupt üzleti modellt” követi. A vádlott cég váltig állítja, hogy semmi rosszat nem követtek el, és hogy úgy cselekednek, ahogyan az a vásárlói szerződéses jogok előírják.

Az alkalmazásokat forgalmazók, mint például az Oracle és az SAP, nagyrészt a vásárlók által befizetett éves díjra támaszkodnak, amiket a szoftvertámogatásért és frissítésekért fizetnek. Érthetően ellenérzéssel tekintenek egy harmadik fél piaci támogatásának növekedésére. Egyes cégek, mint például a Rimini Street, nem tud frissítéseket nyújtani a szoftvereihez, melyek legálisan csak a gyártó által biztosított támogatáson keresztül érhetők el, azonban kompenzálják a hiányosságaikat stabil rendszerekkel, illetve költség-hozzájárulásokkal a frissítésekhez.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.