Hirdetés
. Hirdetés

Kelet Monte-Carlójából technológiai Mekkát akar kierőszakolni Kína

|

Integrált áramköröket, új energiaprojekteket és mesterséges intelligenciát (AI) akarnak ott fejleszteni.

Hirdetés

A kínai kormány azt tervezi, hogy legnagyobb kaszinóbarlangját, Makaót regionális technológiai központtá alakítja át - jelentette a South China Morning Post technológiai iparági vezetőkre és tisztviselőkre hivatkozva.

Erre azért került sor, mert a Venetian Macao Convention and Exhibition Centre ezen a héten egy nagy technológiai témájú vásárnak adott otthont, amelytől azt várják, hogy új iparágaknak adjon teret és élénkítse a regionális gazdaságot.

Hirdetés

Az esemény honlapja "a nemzetközi technológiák új központjaként" ábrázolta Makaót, hogy összekapcsolja az ázsiai és csendes-óceáni technológiai ökoszisztémát a világ többi részével.

"A Guangdong-Makaó mélyreható együttműködési zóna Hengqinben új lehetőséget teremtett a technológiai innováció és Makaó ipari átalakulása számára" - mondta Zhang Yuzhuo, a Kínai Tudományos és Technológiai Szövetség alelnöke.

"Ez fel fogja gyorsítani Makaó gazdaságának diverzifikációját és a folyamatos jólétet" - tette hozzá.

Az egykori portugál gyarmaton a szerencsejáték az 1850-es évek óta legális, és Makaót a "világ szerencsejáték-fővárosának" és a "Kelet Monte-Carlójának" nevezik.

Az adatok szerint a szerencsejáték-ipar a világjárvány előtt a város 54 milliárd dolláros GDP-jének több mint felét adta, és a helyi kormányzat adóbevételének 80%-át termelte. A szerencsejátékokból származó bevételek tavalyi 80%-os visszaesése a GDP 50%-os csökkenéséhez vezetett.

"Makaó talán mindig is a szerencsejátékról és a turizmusról volt ismert, de a világjárvány keményen sújtotta a várost. Makaónak diverzifikálnia kell" - mondta a technológiai konferencia fő házigazdája, Lu Gang, aki a Makaói Technológiai Általános Szövetség igazgatója. "Bár kis méretű, Makaó nemzetközi platform, amely összeköti a szárazföldet a világgal, és segíthet a kínai vállalatoknak abban, hogy külföldre merészkedjenek" - tette hozzá.

Peking mindig is kemény álláspontot képviselt a makaói kaszinókban zajló szerencsejátékokkal szemben, mivel azokat illegális tőkekivonási csatornáknak tekinti, amelyek aláássák a nemzet pénzügyi stabilitását és a tőkeszámla-ellenőrzést. A terv szerint Makaót ösztönözni kell arra, hogy más technológiai ágazatok mellett integrált áramköröket, új energiaprojekteket és mesterséges intelligenciát (AI) fejlesszen, és a tervezéstől a tesztelésig hozzon létre ellátási láncot a mikrochipek számára.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.