Hirdetés
. Hirdetés

Két hazai vállalkozás a Startup döntőben

|

Az ARYS és az Opp.io is bekerült a legjobbak közé.

Hirdetés

Budapest immár második alkalommal csatlakozott a világ legnagyobb vállalkozói versenyéhez, a Global Startup Battle-hez, mely idén több mint 20.000 vállalkozó kedvű résztvevőt vonzott Szingapúrtól kezdve Bagdadon keresztül egészen San Franciscoig. Az elmúlt két hétvégén több mint száz ország 200 városában zajlottak a helyi fordulók. A globális döntőben két friss magyar startup, is harcba száll az 500 ezer dolláros fődíjért.

Hirdetés

A Global Startup Battle előszobájának számító Startup Weekendet ötödik alkalommal szervezte meg Budapesten a Colabs Startup Center, amelyen idén rekord számú programozó, dizájner és marketinges vett részt. A rendhagyó verseny célja, hogy a frissen alakult csapatok egy-egy innovatív ötletből kiindulva egy hétvége leforgása alatt működő prototípust fejlesszenek és a leendő felhasználóikkal felvéve a kapcsolatot, valós piaci visszajelzésekkel támasszák alá üzleti modelljüket.

“A Startup Weekendnek köszönhetően eddig hat olyan vállalkozás indult útjára, amelyek hazai vagy külföldi befektető társaságoktól kaptak tőkét a fejlődéshez” nyilatkozta Bakó Zsolt a rendezvény főszervezője, valamint hozzátette, hogy “a sikeres cégek egyre több tudással és tapasztalattal segítik most induló társaikat.”

Az eseménynek idén az egyik legsikeresebb hazai technológiai vállalkozás, a LogMeIn irodája adott otthont és a csapatokat olyan tapasztalt mentorok segítették, mint például Fehér Gyula a Ustream alapítója vagy az Egyesült Államokból a rendezvény miatt idelátogató Dave Parker, sorozatvállalkozó és befektető.

 

A budapesti csapatok közül a Microsoft, a Corvinus Kockázati Tőkealap és az AVEC Accelerator szakembereiből álló zsűri választotta ki a két legígéretesebb startupot, amelyek mától a globális döntőben bizonyíthatnak. Az első helyezett ARYS segítségével a városban járva az okostelefonunk képernyőjén keresztül virtuális üzeneteket, képeket, videókat helyezhetünk el az utcán vagy a házfalakon, amiket csak azok az emberek láthatnak, akikkel ezt meg szeretnénk osztani. A második helyezett Opp.io pedig egy rendkívül egyszerű projekt menedzsment alkalmazást kínál az üzleti felhasználók számára, ami észrevétlenül illeszkedik be a munkahelyi levelezésbe, megkönnyítve ezzel a cégen belüli együttműködést.

“A tavalyi Startup Weekend idején egy nagyon inspiráló környezetben tökéletesíthettük az ötletünket, és valós problémákra mutató visszajelzéseket kaptunk a mentoroktól és a többi résztvevőtől” - emlékszik vissza Wohlmuth Máté a 2012-es győztes projekt, a SOPRESO.com alapítója. A prezentációk interaktivitását és hatékonyságát növelő alkalmazást fejlesztő vállalkozás a versenyt követően több hónapos előkészítés után írt alá együttműködési megállapodást a Day One Capital Zrt.-vel. A befektetésnek köszönhetően a napokban léptek piacra termékük első publikus verziójával.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.