Hirdetés
. Hirdetés

Kevesebbet ér a BEA?

|

Rosszul tette a BEA, hogy nem fogadta el az Oracle ajánlatát - fenyegetett Larry Ellison, az Oracle vezérigazgatója.

Hirdetés

Larry Ellison pénzügyi elemzőkkel találkozott szerda este San Franciscóban, ahol kijelentette: lehet, hogy az Oracle ismét tesz ajánlatot a BEA felvásárlására, de az alacsonyabb összegű lesz, mint korábban. "Világos, hogy a részvényenkénti 17 dollár most már túl magas" - mondta.

A kijelentés meglepő, hiszen a PeopleSoft akvizíciója során az Oracle emelt az ajánlaton. Ráadásul az elmúlt napokban a BEA részvények árfolyama alig változott, miközben az Oracle-e csökkent. Ellison azt is elmondta, hogy találtak egyéb "nagyon vonzó" akvizíciós célpontokat is, úgyhogy egy ideig még lehet számítani Oracle-felvásárlásokra.

Közben a BEA Systems (szintén szerdán) bejelentette, hogy hamarosan benyújtja a 2007-es utolsó pénzügyi negyedévre és a teljes pénzügyi évre vonatkozó jelentését az amerikai tőzsdefelügyeletnek. A vállalat azért késett a jelentésekkel, mert visszadátumozott a cégvezetők számára fenntartott részvényvásárlási opciókat. A technológiai tőzsde (a Nasdaq) január 9-ig adott határidőt a BEA-nak, hogy benyújtsa az elmaradt jelentéseket, de úgy tűnik, a vállalat ennél hamarabb eleget tesz a kötelezettségeknek. Ez annál is fontosabb, mivel a végleges adatok alapján rendezni tudja vitáit Carl Icahn befektetővel az Oracle-ajánlattal kapcsolatban.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.