Hirdetés
. Hirdetés

Kezdődik a Windows 7-felhasználók megdolgozása

|

Áprilistól a Microsoft rendszeresen fog üzeneteket megjeleníteni a képernyőjükön az OS támogatásának beszüntetéséről.

Hirdetés

Hirdetés

A Microsoft áprilistól elkezdi olyan üzenetekkel bombázni a Windows 7 felhasználóit, amelyben felhívja a figyelmüket arra, hogy az operációs rendszer támogatása rövidesen megszűnik.

A cég marketintigazgatója, Matt Barlow minderről blogposztjában ír. Barlow jó előre figyelmezteti az érintetteket, hogy ne lepődjenek meg, ha ilyen tartalmú üzenettel találkoznak Windows 7 PC-jük képernyőjén.

A rövid emlékeztető számos alkalommal fog megjelenni áprilistól decemberig. (Mint köztudott, a Windows 7 támogatása 2020. január 14-én véget ér, azután elvileg már semmilyen javítást nem kap a rendszer.) De ha úgy érezzük, hogy vettük az adást, és nem kérünk a további üzenetektől, a figyelmeztetés sorát le is állíthatjuk majd.

A technikában egyébként nincs semmi új, a Windows XP életciklusának végén ugyanígy járt el a Microsoft. Igaz, akkor sokkal később, csak a támogatás lejárta előtt egy hónappal indította be a gépezetet, míg a Windows 7-nél már a végső  időpont előtt nyolc hónappal elkezdi küldözgetni a figyelmeztetéseket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.