Hirdetés
. Hirdetés

Kicsit mobil, kicsit vezetékes

|

A Vodafone Otthon tarifacsomagja a vezetékes telefonszolgáltatók kenyerét veszi el, hiszen a mobil mellett vezetékes telefonszámot is adnak.

Hirdetés

A vezetékes távközlési szolgáltatók amúgy is csökkenő piaci részesedését támadja meg a Vodafone a november 3-án bejelentett Otthon tarifacsomaggal. A csomag lényege, hogy 1800 forintos havidíjért egy adott címhez kötött mobilszámot kap az előfizető. Ennek a címnek az előre meghatározott körzetében a vezetékes telefonszámok hívása (legyen az helyi vagy távolsági) bármikor 6,9 forintba kerül. A Vodafone-os számok 18,9 forintért hívhatók, a többi mobilszolgáltató pedig 45 forintért. Ha az előfizető elhagyja a kijelölt körzetet, akkor telefonálni nem tud, a hívásokat 24 forint/perc díjért tudja fogadni.

Érdekes, kiegészítésként igényelhető opciókat dolgozott ki a Vodafone a tarifacsomag mellé. A Vodafone 2in1 opciót havonta 1500 forintért lehet igénybe venni, ezért az előfizető egy vezetékes számot kap (vagy a meglévő vezetékes számot hordozza), ami a mobiltelefonon csöng ki, de a hívó fél a vezetékes tarifát fizeti. Technikailag ezt úgy oldják meg, hogy a vezetékes telefonkészüléket egy SIM kártyát tartalmazó GSM adapterhez csatlakoztatják.

Az otthon szolgáltatást megrendelők három hónapig ingyen próbálhatják ki ezt a lehetőséget. Arra viszont figyelni kell, hogy ahol mezítlábas, vagyis vezetékes előfizetés nélküli ADSL-t nem tudnak a szolgáltatók biztosítani, ott egyelőre bonyolult lesz az ADSL-t használni, mivel ez az internetszolgáltatótól függ.

Egy második kiegészítő csomag, a Vodafone 450 opció 2100 forintért 450 lebeszélhető percet biztosít - ez nyilván a sokat telefonálók számára előnyös.

Babis Mazarakis, a Vodafone Magyarország ügyvezető igazgatója szerint tavaly vezettek be hasonló szolgáltatást Németországban, ahol egy év alatt 1,5 millióan választották ezt a csomagot. A szolgáltatásnak egy sokkal egyszerűbb változatát, a Vodafone Házimobilt már korábban bevezették, de nem bizonyult túl népszerűnek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.