Hirdetés
. Hirdetés

Kína beadta a derekát, az SK Hynix felvásárolta az Intel NAND-üzletágát

|

A koreaiak pedig rögtön mindenbe beleegyeztek.

Hirdetés

A dél-koreai SK Hynix átveheti az Intel NAND memóriachip-üzletágát, ha bizonyos feltételekhez hozzájárul - közölte a kínai piacszabályozási állami hivatal. A koreaiak pedig rögtön mindenbe beleegyeztek.

A 9 milliárd dolláros eladásról 2020 októberében állapodtak meg, és egy év után mind a nyolc szükséges ország jóváhagyta az ügyletet. Az SK Hynix még ez év végéig 7 milliárd dollárt, 2025 márciusában pedig további 2 milliárd dollárt fizet az eszközök teljes átvételének lezárásakor.

Hirdetés

A kínai feltételek között szerepel, hogy az SK Hynix nem szállíthat PCIe és SATA vállalati kategóriájú szilárdtest-meghajtó termékeket a kínai belföldi piacra ésszerűtlen áron. A vállalatnak emellett az egyesülés lezárását követő öt éven belül bővítenie kell a PCIe és SATA vállalati kategóriájú szilárdtest-meghajtó termékek gyártását. A vállalat nem kényszerítheti a kínai piacon lévő ügyfeleket arra, hogy kizárólag az SK Hynix vagy az általa ellenőrzött vállalatok termékeit vásárolják.

"Az SK Hynix őszintén üdvözli és nagyra értékeli, hogy az állami piacszabályozási hivatal engedélyezte az összefonódást. Az SK Hynix a fúzió utáni integrációs folyamat folytatásával fokozni fogja versenyképességét a NAND Flash és az SSD üzletágban" - áll a vállalat közleményében. Az ügylet az a mkoreai cég történetének legnagyobb akvizíciója.

Park Sung-soon, a Cape Investment & Securities elemzője a Reutersnek nyilatkozva elmondta: "Ez az akvizíció valószínűleg segíthet az SK Hynixnek abban, hogy jobban kiterjessze a vállalati ügyfelek, például adatközpontok számára szánt NAND szilárdtest-meghajtó (SSD) üzletágát, mivel a NAND SSD üzletága eddig túlnyomórészt fogyasztói termékekre, például okostelefonokra és PC-kre összpontosított."

Az Intel megtartja Intel Optane üzletágát, egy olyan technológiai rendszert, amelyet a tárolási sebesség javítására terveztek. Az Intel emellett a kínai Talianban továbbra is fogja gyártani a NAND ostyákat, és 2025-ig megtartja a NAND flash ostyákkal kapcsolatos összes szellemi tulajdont.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.