Hirdetés
. Hirdetés

Kinyílt a kkv-k pénztárcája

|

De csak kicsit és csak kevés területen képesek beruházásokra.

Hirdetés

Valamelyest nőtt a hazai kis- és közepes vállalatok beruházási hajlandósága; az IT-s beruházások vezetik a fejlesztési listát. Ezt követően a gépek, berendezések beszerzését illetve a gépjárműpark frissítését találjuk, adta hírül a K&H kkv bizalmi indexe.

„A 700 hazai kkv-vezető megkérdezésén alapuló felmérésünk eredménye szerint ugyan kismértékben emelkedett a vállalkozások beruházási hajlandósága, ugyanakkor egyik beruházási cél tekintetében sem tapasztalható számottevő növekedés. Jelenleg a vállalatok 61 százaléka tervez valamilyen fejlesztést, ami 4 százalékpontos növekedés az előző negyedév adataihoz képest. Ugyanakkor ezzel együtt is az elmúlt évekhez képest minden beruházási cél esetében közel felére csökkent a fejlesztésben gondolkodó vállalkozások aránya” – mondta Németh László, a K&H kkv marketing főosztályvezetője.

A hazai kkv-k körülbelül harmada, 30 százalékuk tervez informatikai beruházást. Az ipari cégek körében a legkisebb a beruházási hajlandóság, mintegy 59 százalék, a mezőgazdaságban érdekelt vállalkozások pedig a lista másik végén találhatók (73 százalék). Általánosságban a gépek korszerűsítése a cél, kivéve a kereskedelmi és szolgáltató vállalkozásokat, melyeknél az informatikai fejlesztések állnak az élen.

A mikrovállalkozások 53 százaléka, a kisvállalatok 68 százaléka, a középvállalkozásoknak pedig 85 százaléka tervez idén beruházást. Ezek alapján megállapítható tehát, hogy a cégméret (most is) előrevetíti, mely hazai kkv képes leginkább fejleszteni - a legkisebbek vannak a legnehezebb helyzetben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.