Hirdetés
. Hirdetés

Kiváló finn minősítés az OK Oktatási Központnak

|

Az OTP Fáy András Alapítvány irányításával működő OK Oktatási Központ tevékenységét egy 400 kérdéskört feldolgozó tanulmányban kiválónak értékelte a finn Kokoa Ügynökség.

Hirdetés

A Finn Nemzeti Oktatási Ügynökséggel szorosan együttműködő minősítőintézet, a Kokoa többek között a XXI. századi képességek tanítását és a tréningek során használt digitális eszközök bevonását vizsgálta, és a finn standardokhoz viszonyítva kiemelkedően színvonalasnak minősítette a magyar intézmény edukációs tevékenységét.

Hirdetés

Kéthónapos hónapos vizsgálat után, 400 kérdéskört vizsgálva, a tanítók (OK trénerek) és diákok személyes interjúztatása, valamint tudományos elemzések elvégzése után adta ki minősítését a finn szervezet. Az értékelés szempontjai a korunkban szükséges képességek átadására, a finn pedagógiai módszertanra és a finn oktatás - elsősorban a Helsinki Egyetem - kutatásainak eredményeire épülnek.

Csányi Péter rövid beszédet mondott az OTP Fáy András Alapítvány székházában tegnap rendezett Fintech Mikuláson

Az OTP Fáy András Alapítvány a közelmúltban írt ki egy 38 millió forint összdíjazású pályázatot a legjobb pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási ismereteket közvetítő digitális megoldások felkutatására. A pályázaton minden 14. életévét betöltött természetes személy elindulhat - nem elvárás, hogy ő maga legyen képes megvalósítani a gondolatát. A nevezés feltétele, hogy az ötlet legyen digitálisan megvalósítható, a 12-22 éves célcsoport számára érdekes, izgalmas, illetve valamilyen módon érintse a pénzügyi kultúra fejlesztését. Jelentkezni 2018. január 15-ig a http://fayotletpalyazat.hu/ oldalon keresztül lehet.

Több mint 100 ezer általános és középiskolás diákot oktattak az alapítvány oktatói pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási ismertekre az elmúlt öt évben, és a digitális lehetőségek bővülésével e szám ugrásszerűen növekedhet majd. Az egyik első nemzetközi elismerése az alapítvány működésének a tavalyi Németország Oktatásfejlesztési Díj, a Comenius díj volt, amelyet a Sulibank elnevezésű webes oktatásfejlesztési programmal nyerte el az alapítvány Berlinben.

A most kapott kiváló minősítésnek köszönhetően decemberben, magyar intézményként a finn nemzeti pavilon részeként mutatja be tevékenységét a hongkongi oktatási szakkiállításon az OTP Fáy András Alapítvány.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.