Hirdetés
. Hirdetés

Kivonult Dél-Koreából a Yahoo

|

Meglepő módon nem a Google okozta a helyi kirendeltség vesztét.

Hirdetés

A HTC példáját követve a Marissa Mayer által vezetett Yahoo ma hivatalosan is kivonult Dél-Koreából, amely azért is nagy szám, mert a vállalat leánycége 1997 óta üzemelt az országban. Természetesen maga a keresőmotor ettől függetlenül továbbra is elérhető lesz a koreaiak számára, ám a vállalat már nem értékesít felületeket a hirdetők számára, továbbá a lokalizált hírportáljuk is elbúcsúzott.


A mostani kivonulással körülbelül 200 volt munkavállaló maradt állás nélkül, a 15 éve működő leánycéget ráadásul nem Google szorította ki az üzletből, hanem a Naver és Daum névre hallgató, helyi fejlesztésű keresőmotorok.


A Yahoo októberben kiadott állásfoglalása szerint a koreai hajtásuk kiadási és bevételi oldalát az utóbbi években egyre kevésbé sikerült skálázniuk, és noha az ország továbbra is fontos a cég számára, ám a jelen helyzetben Marissa Mayer inkább a globális jelenlét erősítésére szeretné fordítani a rendelkezésére álló erőforrásokat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.