Hirdetés
. Hirdetés

Közel 3000 cég nem regisztrált az e-bevallásba

|

Az APEH június eleji adatai szerint közel 3000 cégtől nem érkezett regisztráció az e-bevallás meghosszabbított határidejéig, május 31-ig. A büntetések összesen akár másfél milliárd forintra is rúghatnak.

Hirdetés

Ha az adóhatóság e cégek mindegyikére kirója a maximális 500 ezer forintos mulasztási bírságot, közel másfél milliárd forint folyhat be az államkasszába. Az e-bevallásban nem csak a regisztráció elmulasztása, hanem a havonta kötelező adatszolgáltatás elmulasztása vagy pontatlansága is sokszázezres büntetést vonhat maga után, amelynek maximuma munkavállalónként 200 ezer forint.

2007 januárjától már az összes vállalkozásnak minden hónapban adatot kell szolgáltatatnia a munkavállalóknak kifizetett bérekről, ráadásul APEH által megadott elektronikus formátumban. A hibás vagy késedelmes bevallások okozta károk elkerülését nagyban segíthetik az integrált ügyviteli rendszerek, mivel az e-bevallásban egy az SZJA bevalláshoz hasonló bonyolultságú dokumentumot kell az adózónak rendszeresen és adott határidőig kitölteni.

A bevallásra kötelezett cégek mindössze 50-60 százaléka rendelkezik olyan informatikai rendszerrel, amely képes a kívánt formátumban továbbítani az adatokat az e-bevallások fogadására kialakított rendszer felé. Az integrált rendszerekkel a bevallás folyamata automatizálható, így az összes adatszolgáltatás és adóbevallás leegyszerűsödik.

A rEVOLUTION Software-nél május óta elérhető e-Bevallás program alkalmas az előírt (benyújtható) formátum előállítására, valamint az adatok utólagos megtekintésére és szerkesztésére.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.