Hirdetés
. Hirdetés

Közeleg a kriptofizetés, miután Musk bejelentette a Twitter egyedülálló pénzügyi funkcióját

|

A kriptovaluta-rajongók abban bíznak, hogy Elon Musk hamarosan bejelenti a kriptofizetések integrálását a Twitter közösségi médiaplatformon, miután megosztotta a mikroblog platform legújabb egyedi pénzügyi funkcióját.

Hirdetés

A Twitter kriptofizetési funkció integrálásáról szóló beszélgetések júniusban merültek fel, miután Musk a mikroblog- és közösségi hálózati szolgáltatást nyújtó vállalat virtuális összkezelői értekezletén azt mondta: "lenne értelme a Twitterbe integrálni a fizetéseket, hogy könnyen lehessen pénzt küldeni oda-vissza". Miután azonban átvette a Twitter vezérigazgatói szerepét, ezt a tervet egyelőre nem közölt okokból felfüggesztették.

A kriptofizetések Twitterbe történő integrációját szorgalmazó szószólók reménye azonban újraéledt, miután Musk nemrég bejelentette a közösségi médiaplatform új, egyedülálló funkcióját. A tech-milliárdos csütörtökön osztotta meg a kifejezetten a pénzügyi szektor, különösen a kereskedők, pénzügyi szakértők, befektetők és szervezetek számára tervezett funkciót. Ennek segítségével a felhasználók egy tweetben láthatják a tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek), részvények és kriptók grafikonjait és egyéb adatait.

"Amikor egy nagyobb részvény, ETF vagy kriptopénz szimbólumát tweeteled egy $-ral előtte (például $BTC), a Twitteren az emberek egy kattintható linket látnak, amely a keresési eredményekhez vezeti őket. A mai naptól kezdve ezek a keresési eredmények tartalmazni fogják a főbb szimbólumok árfolyamgrafikonjait" - magyarázta a hivatalos TwitterBusiness fiók.

Hirdetés

"A szimbólumokra közvetlenül is lehet keresni, anélkül, hogy egy Tweet-en belüli linkre kellene kattintani. A legtöbb szimbólum $ jellel és anélkül is működik majd a keresésben (QQQ vagy $QQQ)" - állt továbbá a közleményben.

Musk megdicsérte a csapatot, és megjegyezte, hogy ez csak "egy a sok termékfejlesztés közül, amely a pénzügyi Twitterre érkezik"!

A @nangoc84 nevű Twitter-felhasználó azt írta: "@elonmusk fokozatosan a Twitter alkalmazást a pénzügyek (financial), a fizetések (payments) közösségi hálózatává alakítja, és a kriptók kulcsszerepet játszhatnak", ami arra utal, hogy a legújabb funkció csak a kezdet. A @CryptoMitchellV nevű Twitter-felhasználó azt találgatta, hogy a DOGE lehet a Twitter egyik kriptováltozata, amikor a kriptofizetéseket integrálják a platformba, megjegyezve, hogy "a Doge nem megy sehova egyhamar".

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.