Hirdetés
. Hirdetés

Kreativitás és innováció kéz a kézben

|

Magyarországon az Alza.hu tavaly kezdte el felépíteni b2b programját, és éppen akkorra sikerült igazán beindítani azt, amikor a korlátozásokat március 15-én bevezették, merőben új helyzetet teremtve.

Hirdetés

2020 első felében mindannyiunk élete megváltozott, s egyúttal a vásárlói igények is változtak. Magyarországon az Alza.hu ebben az évben kezdte el felépíteni b2b programját, és éppen akkorra sikerült igazán beindítani azt, amikor a korlátozásokat március 15-én bevezették, merőben új helyzetet teremtve.

Noha számos műszaki termék, mint például a webkamera, hiánycikk volt akkoriban a magyar piacon, Alza.hu mégis mindig azonnal tudta szállítani a távmunkára berendezkedő alkalmazottak számára szükséges eszközöket.

- Nagy előnyünk, hogy mivel több országban jelen vagyunk, raktáraink nagyon gyorsan tudnak reagálni egymás között, jól működik a raktárak közötti árumozgatás. Tavaly tavasszal egy csapásra veszélybe kerülhetett volna a logisztikánk a határzárak miatt, de a tapasztalat és rugalmasság miatt úrrá tudtunk lenni ezen a helyzeten is, sorolja az ügyfelek kiszolgálását megkönnyítő tényezőket Takács Csaba, az Alza.hu igazgatója.

A koronavírus-járvány egyértelműen a home office irányába vitte a webáruház célközönségét. Egyszeriben mindennél sürgetőbbé vált a cégek számára, hogy alkalmazottaik egyik napról a másikra kényelmesen, mégis megfelelő technika birtokában, professzionálisan tudják folytatni munkájukat otthonról, ugyanúgy, ahogy korábban az irodában dolgoztak.

Alza b2b program

Bár az Alza tavaly elindított b2b programja eddig elsősorban kisebb és nagyobb cégekkel működött, idén már a közintézmények és az önkormányzatok számára is elérhető. - Többek között olyan speciális vonalakra összpontosítunk, amelyek magukban foglalják a kórházakat, iskolákat, ügyvédi irodákat és külképviseleteket, mondja Takács Csaba.

A b2b program legfontosabb előnyei:

  • VIP árak és egyedi árajánlatok;
  • Vásárlás azonnal, fizetés akár később;
  • Személyes kapcsolattartás és egyéni megoldások lehetősége;
  • Gyors és rugalmas kiszállítás;
  • Az áru 14 napon belüli visszaküldésének lehetősége;
  • Személyre szabható utalványok.

- A magyarországi b2b program kialakításáról akkor döntöttünk, amikor bebizonyosodott, hogy az a hozzánk hasonló adottságokkal és internetpenetrációval rendelkező országokban, így Csehországban és Szlovákiában jól bevált, sikeresen működik. Csehországban például néhány év alatt sikerült elérnünk, hogy az Alza legyen a cégek, iskolák, önkormányzatok, közintézmények legnagyobb beszállítója. Egy-két éven belül Magyarországon is ugyanilyen eredményt szeretnénk látni.

Programunk egyik legérdekesebb lehetősége az áruk kölcsönzése tesztelési célokra. Legkeresettebb termékünk jelenleg az a 3D nyomtató, amelyet akár fél évig ingyen vehetnek kölcsön az iskolák. A hallgatók, diákok megismerkedhetnek a 3D nyomtatás trendjeivel. Csak a képzeletük szab határt annak, mit nyomtatnak, és ez a tanárokat is segíti a kreativitás ösztönzésében.

Innováció, technológia, robotika

Az Alza alapítása óta elkötelezetten követi az innovációt, a robotikát, a kibernetikát és a mesterséges intelligenciát. A napokban mutatkozott be Magyarországon a Boston Dynamics fejlesztése, a robotkutya. Spot 1 méter hosszú, fekve 19, állva legfeljebb 84 centi magas és 30 kilós. Legnagyobb sebessége 6 km/óra, de tud sétálni, csoszogni és lépcsőzni is. 14 kilót képes szállítani, és átlagos felhasználás mellett egy mozdulattal cserélhető akkumulátora 90 percet bír. A testén elhelyezett sztereó kameráknak köszönhetően 360 fokban figyeli a környezetét. A -10 és +40 Celsius-fok közötti hőmérsékletet kedveli, de szakadó esőben vagy mérges gázzal szennyezett levegőben, radioaktív sugárzásban is működőképes marad.


- Az Alzánál mindannyian rajongunk az innovatív megoldásokért, és folyamatosan keressük a lehetőségét annak, hogy minél több ilyen terméket és megoldást illeszthessünk kínálatunkba. Hitünk szerint a robotika a közeljövőben jelentősen átalakítja a világot, és széles körben alkalmazott megoldásokat ad a kezünkbe. Ahogy a robotporszívó mára rengeteg háztartás részévé vált, és hamarosan a robotfűnyíró is megjelenik a kertekben, ugyanúgy terjed majd el számtalan új technológia a háztartásokban, hogy szinte észre sem vesszük, mondja az Alza.hu igazgatója.

Kapcsolat

Amennyiben kedvet kapott a b2b programhoz, és élni szeretne a legújabb technológiai eszközökkel, akkor írjon a b2b@alza.hu e-mail címre vagy hívja a +36-70-366-0055-ös telefonszámot! A b2b kapcsolattartóval kötött megállapodást követően vállalatának lehetősége nyílik bekerülni a programba!

A cikk a Computerworld magazin 2021. március 10-i számában (LII. évfolyam 5. szám) jelent meg, nézze meg a teljes lapot!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.