Hirdetés
. Hirdetés

Kripto-bányász számítógépeket vásárolt egy cég, de a NAV lecsapott

|

Az adóhatóság már a számlákból látta, hogy a beszerzett gépek nem a cég működtetéséhez kellettek.

Hirdetés

Vizsgálatot tartott az adóhatóság egy olyan cégnél, amely kriptovaluta-bányászatra alkalmas számítógépeket számolt el eszközbeszerzésként - jelentette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A víz-, gáz-, fűtés- és hűtésszerelő társaság eszközbeszerzésére az áfabevallások ellenőrzésekor figyeltek föl, a helyszíni vizsgálat során pedig több mint 170 szervert találtak - ismertette az adóhatóság közleménye.

Már a számlákból is látszott, hogy a beszerzett gépek nem a cég működtetéséhez kellettek. A kriptovaluta-bányászat nem áfaköteles tevékenység, így az erre szolgáló eszközök után nem lehet áfát levonni - tették hozzá.

Az adózó a helyszíni vizsgálat után ellenőrizte a bevallásait, kötelezettségei 143 millió forinttal nőttek. A társaságnak ezek alapján csaknem 80 millió forint adót kell fizetnie - írta a NAV.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.