Hirdetés
. Hirdetés

Kriptovalutát indít az egyik legnagyobb amerikai bank

|

A J.P. Morgan Chase a nagy pénzintézetek közül elsőként vállalkozik erre a korszakos lépésre.

Hirdetés

Hirdetés

A J.P. Morgan Chase azt tervezi, hogy kriptovalutát indít. Az új pénz neve JPM Coin, és egy JPM Coin egy  dollárt ér. Az új kriptovaluta próbamenete állítólag néhány hónapon belül beindul.

A kripto iparágban a JPM Coinhoz hasonló valuták neve "stablecoin",  ugyanis valódi, belső értékkel rendelkeznek, szemben a Bitcoinnal vagy az Ethereummal, amelyek értéke a virtuális pénz iránti kereslettől függ.

A JPM Coin a blokklánc technológián alapul, és ennek következtében közvetlen és azonnali pénzmozgásra ad módot a számlák között.

A J.P. Morgan ügyfelei JPM Coinnal bonyolíthatnánk fizetéseiket, a fogadó számára azonban lehetővé tennék, hogy hagyományos dollárban kapja meg az összeget.

Bár a lépés közvetlen érintettjei a JP Morgan hivatalos ügyfelei, a bankház döntése nyilván a teljes pénzügyi szektort megmozgatja, és  hatása messzire gyűrűzik.

Ugyanakkor a bank illetékese felhívja a figyelmet arra a nüansznyi különbségre, hogy a JPM Coin a szó szoros értelmében nem kriptovaluta, hanem inkább egy olyan pénzügyi eszköz, amely a blokklánc technológiát aknázza ki.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.