Hirdetés
. Hirdetés

Kriptovalutával bővülhet a PayPal

|

A cég több álláshirdetést is közzétett, melyek arra utalnak, hogy nagy erőkkel dolgoznak a kriptovalutákhoz köthető szolgáltatások elindításán.

Hirdetés

A pénzügyi élet egyre jelentősebb tényezői a kriptovaluták, ezzel pedig a legtöbb ebben a szektorban dolgozó szolgáltatónak és intézetnek számolnia kell. Nagyon úgy fest, hogy a PayPal is elkezdi kiaknázni a virtuális fizetőeszközökben rejlő lehetőséget, mivel több álláshirdetést is közzétettek, melyben az ilyen technológiák tervezésében járatos programozókat és mérnököket keresnek.

Hirdetés

A lépésre számítani lehetett, hiszen a cég korábban már keresett szakembereket egy blockchain kutatócsoport felállításához - ez az a technológia, melyre az egész kriptovaluta biznisz épül. A PayPal honlapján most feltűnt egy álláshirdetés, mely az indiai Chennaiban lévő csapat élére keres a kriptovalutákban jártas vezetőfejlesztőt.

Az állás betöltőjének feladata az lesz, hogy ezzel a fizetőeszközzel kapcsolatos funkciókat dolgozzon ki, mely viszont tökéletesen illeszkedik a PayPal meglévő rendszerébe. Emellett továbbra is keresnek mérnököket a blockchain kutatócsoportba, akik a technológiában rejlő lehetőségeket tanulmányozzák, és kidolgozzák, hogy azok milyen egyéb módokon használhatók fel a vállalat számára.

A cég jelenleg több mint 100 pénznemmel haszunálható, és régóta szólnak arról pletykák, hogy hamarosan bővítik a repertoárt a kriptovalutákkal is. Ez nem lenne kifejezetten meglepő lépés, hiszen a valamelyest konkurenciának tekinthető Revolut már évek óta kínál lehetőséget például a Bitcoin vásárlására és eladására. Egy ilyen népszerű szolgáltatás esetében persze kockázat lehet a kifejezetten nagy árfolyam-ingadozást produkáló kriptovalutákra építeni, de az előbb említett Bitcoin vagy az Ethereum az utóbbi időben egyre népszerűbbek, így valószínűleg megérheti ehhez kapcsolódó szolgáltatásokat kínálni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.