Hirdetés
. Hirdetés

Különválik a Siemens és az Osram

|

A Siemens AG részvényesei a január végén, Münchenben megtartott közgyűlésükön túlnyomó többséggel jóváhagyták az Osram tervezett leválasztását. Noha a szükséges minimum 75% volt, végül az igen szavazatok száma elérte 98,21%-ot.

Hirdetés

Mint Wolfgang Dehen, az OSRAM Licht AG elnöke kijelentette, „a szavazás fontos mérföldkő volt a vállalatunk piaci bevezetése felé vezető úton. Önálló vállalatként az OSRAM tovább erősítheti és bővítheti a globális fényforrás-piacon betöltött vezető szerepét.” Peter Löscher, a Siemens AG elnöke szerint az Osramnak, tőzsdén jegyzett vállalatként, közvetlen hozzáférése lesz a tőkepiachoz és lehetősége lesz profiljának a széles nyilvánosság előtt való élesebb kirajzolására. Siemens szempontból az Osram vonzó befektetés és értékes, önállóan forgalmazható vagyontárgy.

peter_lscher
peter_lscher

Peter Löscher - CEO

Az Osram kiválása a kereskedelmi jegyzékbe való bejegyzéssel válik hatályossá – ez áprilisban történhet meg legkorábban. Ezt követően rögtön megkezdődhet az Osram-részvényekkel való kereskedés, mégpedig a frankfurti és müncheni értéktőzsdék szabályozott piacán, valamint a frankfurti értéktőzsdén a Prime Standard kategóriában.

A Siemens részvényesei tíz Siemens-részvényenként egy Osram-részvényt kapnak. A Siemens a spinoff után még 17%-os üzletrészt akar megtartani, a Siemens Nyugdíjalapnak (Pension Trust) pedig az Osram-részvények 2,5%-a jut.

A müncheni székhelyű Osram a világ két vezető fényforrásgyártójának egyike. Portfóliója lefedi a komponensek teljes ellátási láncát – lámpáktól és optikai félvezetőktől (mint a fénykibocsátó diódák, azaz LED-ek) az elektronikus előtéteken (működtető elektronikákon) át, a komplett világítótestekig, fénymenedzsment-rendszerekig és világítási megoldásokig. A vállalat világszerte mintegy 39.000 munkatársat foglalkoztat és a 2012-es gazdasági évben 5,4 milliárd eurós árbevételt ért el. Az árbevétel több mint 70%-a származik energia-hatékony termékekből.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.